Cezar Dragoescu , Candidat USR la Consiliul Local Craiova : Craiova este singurul mare oraş al țării care nu are un spital de pediatrie

0
161

Candidatul USR la Consiliul Local Craiova, Cezar Dragoescu aduce in discutie nevoia unui spital de Pediatrie iar opinia lui este una bine argumentata . Numarul spitalelor de Pediatrie raportat la numarul copiilor este unul foarte mic . In acest moment sunt 12 spitale la aproximativ 3 milioane de copii .. Mama unui bebelus reflecta situatia in care ne aflam : Din păcate au fost internări și pe hol, când copilul era foarte grav, au făcut și asta doar ca să poată să acorde o șansă!

„În contrast cu promisiunile darnice pentru Regiunea Oltenia, guvernele au implementat investiții mai degrabă nesemnificative în sistemul de sănătate și asta cred că nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni.

În România sunt decât 12 spitale de pediatrie ce deservesc peste 3 milioane de copii. Mult prea puține, așa cum spun și cadrele medicale din sistem. Un exemplu elocvent în acest sens fiind locurile disponibile la nivel naţional din terapie intensivă pediatrică, acestea asigurând jumătate din necesar (200 de locuri faţă de un necesar de 400). Un astfel de loc poate face de multe ori diferenţa dintre viață sau moarte.

Este inacceptabil ca în secolul XXI o țară membră UE precum România să existe liste de aşteptare a unei șanse la viață, practic liste de așteptare ce reprezintă neputința și dezinteresul autorităților locale și naționale din ultimii 30 de ani la adresa sistemului public de sănătate. Până când părinții acestei țări mai sunt nevoiți să își reprime disperarea și strigătul dezolat pentru că s-au trezit neputincioși în fața unui sistem defectuos, un strigăt care nu ajunge la urechile guvernanților ce și-au construit castele si palate pe banii sistemului de sănătate public?

„Din păcate au fost internări și pe hol, când copilul era foarte grav, au făcut și asta doar ca să poată să acorde o șansă”, mărturisește mama unui bebeluș.

Tot în regiunea Olteniei, Filiașul este singurul oraș din România unde nu există niciun medic neonatolog iar incubatorul unic în această regiune se află la Craiova (Spitalul Județean Craiova) care oferă doar o secție de neonatologie de nivel 3 pentru a rezolva cazurile medicale grave din 5 judeţe.
Craiova este singurul mare oraş al țării care nu are un spital de pediatrie, iar recent faptele ne-au arătat că acolo unde există voinţă politică se poate construi un spital într-un mandat de 4 ani după modelul Spitalului Orășenesc Mioveni.

Eu consider că este datoria noastră, a întregii clase politice locale, să ne asumăm realizarea primului spital de pediatrie din Craiova. Personal, ca si potențial consilier local mă voi implica în dezvoltarea și implementarea acestui proiect ce reprezintă o necesitate pentru cei peste 80.000 de copii din Craiova și județul Dolj”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here