Cezar Dragoescu , membru fondator USR Craiova : Alianta rosie PSD-ALDE-Pro Romania cu mana libera sa jongleze in defavoarea alegerilor locale, pentru ca detin majoritate in Parlament!

0
19

Vicepresedintele ALDE, Varujan Vosganian, a anuntat miercuri, in Camera Deputatilor, ca toti deputatii ALDE se vor afilia grupului parlamentar al PSD. In acest context, Cezar Dragoescu a declarat ca parlamentul poate stabili data alegerilor .

Pentru prima data din 1990 , putem asista la o anomalie in privinta alegerilor locale . Pana acum Guvernul stabilea programul alegerilor dar datorita majoritatii din Parlament asistam la o schimbare ..
„Inca o rocada CCR – alianta „rosie” care prelungeste starea de confuzie si amana momentul solutionarii privind alegerile locale.

„Curtea Constituțională (CCR) a decis miercuri, cu majoritate de voturi, că ordonanța de urgență prin care au fost prelungite mandatele aleșilor locali, precum și legea PSD-ALDE-Pro România prin care Parlamentul și-a arogat atribuția de a stabili data alegerilor locale, sunt neconstituționale.

Potrivit acestora, cele două acte normative au fost respinse din cauza paralelismului legislativ.

Prelungirea mandatelor aleșilor locali se poate face doar prin lege, au declarat surse din cadrul CCR.
Rămâne de competența Parlamentului să prelungească mandatele. Iar data alegerilor locale va trebui să fie stabilită în interiorul perioadei cu care vor fi prelungite mandatele aleșilor locali.

Potrivit acestora, nu este exclus ca Parlamentul să poată stabili data localelor.” a declarat Cezar Dragoescu , membru fondator USR Craiova.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here