Cezar Dragoescu, preşedintele USR Dolj: De 32 de ani Craiova este tinuta in subdezvoltare si mocirla de administratiile PSD

0
480

Azi la sediul USR Dolj a avut loc o conferinta de presa sustinuta de Preşedintele USR Dolj si Consilier local USR în CL Craiova, Cezar Dragoescu si Cosmin Teodorescu, consilier local USR în CL Craiova.

„Având în vedere ultimele evenimente din Municipiul Craiova și anume inundațiile generate de limita sistemului pluvial, se impune o analiză amănunțită a ceea ce a dus la această catastrofă, precum și măsuri de prevenire pe care trebuie să le luăm pe viitor.
Nu este pentru prima dată când Municipiul Craiova este sub apă, ci dimpotrivă, orașul este inundat de mai mulți ani și de mai multe ori pe an. La fiecare ploaie torențială, canalizările au refulat, numeroși pomi au căzut, mai multe mașini au fost avariate, plus multe alte situații neplăcute care au apărut”, au mentionat in comunicatul emis de USR Dolj.

Cezar Dragoescu a facut o radiografie fata de ultimele evenimente care au avut loc in Craiova si a criticat administratia PSD in privinta gestionarii situatiilor de criza cu care s-a confruntat Craiova..

„Ceea s-a intamplat sambata in Craiova este inadmisibil, impardonabil si este un rezultat al incompetentei,indolentei si nepasarii celor ce conduc destinele acestui oras de peste 30 de ani ,mai exact al administratiei PSD.
De ce spun incompetenta ? Pentru ca in Craiova nu se face si nu se intampla nimic ,avem sub 20% rata de absorbire a fondurilor europene pe exercitiu 2014-2020,oameni numiti politic in functii de management fara sa se tine cont de abilitatile acestora ci numai de ceea ce presteaza pentru partid,investitori 0. Din 2020 de la inceputul celui de-al treilea mandat de primar al doamnei Vasilescu nu a venit nici un nou investitor in Craiova.

De ce spun indolenta? Pentru ca acesti oameni din cadrul administratiei PSD sunt obisnuiti cu nemunca pentru ca asta au facut toata viata lor ,au stat degeaba si stau in continuare pe banii nostri, ai contribuabililor.

De ce spun nepasare? Pentru ca absolut nimeni din cadrul administratiei PSD nu a tinut si nu tine cont de efectele a ceea ce fac sau mai degraba nu fac, pentru simplu motiv ca nu-i intereseaza de absolut nimic cu atat mai putin de craioveni.

Am vazut ca doamna Primar spune ca toate canalizarile din Europa sunt proiectate pentru a drena 25 l/mp. Vreau sa va comunic ca nu este chiar asa pentru ca avem orase precum Munchen sau Londra ale caror canalizari pot prelua peste 50 l/mp. Insa problema pe fond este alta, mai exact orasele civilizate nu ajung in situatii apocaliptice precum Craiova sambata chiar daca au 25 l/mp capacitatea de absortie pentru ca au foarte bine pus la punct sistemul de preventie ceea ce transforma orasul intr-un oras burete.

La urmatoarea sedinta din CL voi depune alaturi de colegii mei 3 proiecte ce se pot implementa repede astfel incat sa numai asistam la scenele de sambata in Craiova .
1. Toate parcarile publice si private (ma refer aici din curtea blocurilor nou construite,mall-uri si hypermarketuri) sa fie realizate din pavaje permeabile si ecologice .
2. Toate parcarile destinate mall-urilor si hypermarketurilor sa aiba minim 1 copac la 2 locuri de parcare astfel incat sa nu ne mai trezim ca la mall-urile si magazinele existente cu suprafete de hectare betonate pe post de parcare.
3. Conform articolului 127 din codul administrativ Consiliul Local poate solicita infiintarea unei comisii de analiza si verificare formate din consilierii locali,functionari publici si alti specialisti. Am depus deja o solicitare la Primarie pentru organizarea unei astfel de comisii in vederea gasirii unor solutii aplicabile pe termen scurt (in afara de cele propuse mai sus) astfel incat sa nu mai avem astfel de inundatii.

Cred cu tarie ca se impune totododata o reevaluare a directorilor CAO si RAADPFL, institutii ce ar trebui sa joace un rol cheie in preventia acestor fenomene extreme,insa avand in vedere ca sunt ticsite cu activ de partid evident ca au esuat complet.

Dragi craioveni,ceea ce sunt convins ca nu a inteles dna Primar Olguta Vasilescu este ca v-ati saturat de paine si circul oferite de domnia sa si administratia pe care o pastoreste. Stiu ca asteptati din partea unei administratii solutii eficiente,moderne ,sustenabile si durabile. De 32 de ani Craiova este tinuta in subdezvoltare si mocirla de administratiile PSD.

Consider ca a venit timpul schimbarii! Consider ca incompetentii si indolentii trebuie trimisi acasa pentru ca ne-au demonstrat de ce sunt in stare! Craiova merita o soarta mai buna,craiovenii merita un trai mai bun si o administratie care sa-i respecte si sa lucreze in interesul lor!

Factorii ce ne-au adus aici sunt multiplii iar actiunea lor coroborata este catastrofala pentru Craiova :
-lipsa investitiilor in infrastructura subterana, administratia zero PSD nu a investiti nici un leu in ultimii 32 de ani in modernizarea retelei de preluare a apelor pluviale si de ploaie;
-lipsa unei sistematizari in urbanizare. Faptul ca fiecare a construit unde i-a taiat capul(blocuri de 10 etaje in cartiere de case spre exemplu) pentru ca administratia PSD a permis acest lucru si a emis acele autorizatii de constructie a dus la depasirea capacitatii canalizarii in multe zone din oras;
-spatii verzi insuficiente cantitativ si slab intretinute din punct de vedere calitativ desi RAADPFL mananca zeci de milioane de euro in fiecare an de la Consiliul Local;
-modificarea conditiilor climatice.

USR propune următoarele soluții:
– Zone pavate permeabile;
– Locuri special amenajate pentru infiltrarea apei pluviale;
– Colectarea în recipiente a apei pluviale;
– Infiltrarea apei pluviale prin bălţi artificiale;
– Pavaj ecologic;
– Parcări ecologice cu înclinaţii spre interior;
– Rigole pentru infiltrarea apei pluviale.

Acestea sunt solutii moderne aplicate deja in majoritatea oraselor europene.”, a declarat Cezar Dragoescu, preşedintele USR Dolj.


STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here