Cheile Țăsnei – paradisul de stâncă și apă din Munții Mehedinți

0
162

Vara a venit, iar mulți dintre noi ne gândim la planul de vacanță. Probabil alegeți excursiile exotice, departe peste granițe, însă ce nu știm este că în România vom găsi locuri cu adevărat minunate. Sunt acele zone de vis ale țării, câteva poate chiar uitate de lume, care reușesc să ne îmbete privirile cu cele mai spectaculoase peisaje și imagini pitorești.

Astfel, înainte de a vizita alte țări străine, să fim siguri că o știm pe a noastră pe deplin.
Din planul de călătorii nu trebuie să lipsească una din cele mai frumoase zone din România și anume Cheile Țăsnei.
Această deosebită locație se află în Munții Mehedinți. Cheile Țășnei fac parte din Parcul Național Domogled-Valea Cernei și dispun de un traseu accesibil pentru mulți dintre turiști.

page 1

De-a lungul drumului inevitabil veți zări stâncile îmbrăcate în mușchi. Primele 10 minute sunt foarte ușor de străbătut pe cărarea muntelui, însă la un moment dat vă veți întâlni cu o imensă stâncă albă, ce nu vă va permite să vedeți dincolo de ea. Astfel vor urma aproximativ 30-40 de minute de urcat continuu, poate ușor dificil pentru cei ce nu îndrăgiți drumețiile pe munte. Însă ce urmează să întâlniți este cu adevărat deosebit.

La terminarea traseului vă veți bucura de un glorios peisaj. Munții Cernei și Vârful Arjana sunt de o frumusețe nemaivăzută, putând să vă bucurați pe deplin de splendoarea lor. Aburul se ridică deasupra Văii Cernei și astfel vă veți simți precum într-o filă de poveste. Dacă ajungeți în lunile toamnei, culorile calde vor îmbogăți peisajul. Roșul aprins și portocaliul focului îmbracă plantele și unele specii de copaci crescuți în zonă. Primăvara totul renaște și verdele fură privirile oricărui turist, iar vara aerul rece de munte va revigora gândurile și trupul obosit.
Sursa Wikipedia

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here