Cioloş: USR va propune un Executiv pe actuala formulă a Guvernului.

0
124
57 / 100

Premierul desemnat, preşedintele USR Dacian Cioloş, afirmă că organul de conducere al USR, Comitetul Politic, va decide duminică dacă formaţiunea se va prezenta în Parlament cu un guvern şi un program de guvernare. Cioloş arată că va propune Comitetului Politic al partidului să susţină prezentarea în Parlament a unei formule de guvern minoritar, despre care spune că va fi propus pe actuala structură a Executivului şi cu privire la care e conştient că ar fi „pe o perioadă limitată”.

„Noi duminică vom avea o discuţie în Comitetul Politic al USR şi acolo vom lua decizia dacă mergem cu o echipă de guvern şi un program de guvernare. Ăsta e organul de conducere al partidului care ia aceste decizii. (…) Propunerea noastră va fi să mergem mai departe şi vom prezenta acolo argumentele, vom avea o discuţie. În USR e democraţie, se iau decizii pe bază de argumente şi asta se va întâmpla şi duminică”, a afirmat Dacian Cioloş, vineri seară, la Digi 24.

Liderul USR a precizat că acest scenariu este valabil în situaţia în care până duminică nu se va contura o majoritate alături de PNL şi UDMR.
În situaţia în care organul de conducere al USR va fi de acord cu propunerea, în cursul zilei de luni USR va depune la Parlament lista cu membrii cabinetului şi programul de guvernare propus.

Dacian Cioloş a menţionat că USR va propune un Executiv pe actuala structură a Guvernului, deşi iniţial avusese în vedere o reorganizare despre care spune că, în acest moment, „mai mult ar încurca”.
Cioloş a afirmat că mare parte dintre miniştrii USR care au făcut parte din Guvern se pot regăsi în cabinetul pe care îl va propune.

Primele nume anunțate de Cioloș pentru guvernul său: Dan Barna și Cătălin Drulă
Dacian Cioloș, desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze un nou guvern, a vorbit la Digi24 despre formarea echipei de miniștri pe care vrea să o propună Parlamentului și a anunțat și două nume care, din punctul lui de vedere, ar trebuie să se găsească într-un eventual cabinet pe care l-ar conduce: Cătălin Drulă și Dan Barna.

„Din punctul meu de vedere, da. (…) Da, sigur, la Ministerul Transporturilor nu spun că nu mai avem și alte nume în partid, dar, dată fiind performanța lui Cătălin Drulă, în momentul de față cred că ar fi greu să găsim o alternativă mai bună”, a spus Dacian Cioloș vineri seară la Digi24, întrebat dacă l-ar păstra în echipa lui pe fostul ministru USR PLUS din Guvernul Cîțu.

Același lucru l-a spus și despre fostul vicepremier Dan Barna: „Da, sigur, eu îmi doresc să se regăsească. N-am avut încă o discuție definitivă cu el, dar da, el va fi pe listă. Ar trebui să fie pe listă, evident. E fostul vicepremier, cel care a coordonat echipa USR PLUS în guvern și expertiza lui în guvern va fi foarte utilă în perioada următoare”, a afirmat Dacian Cioloș despre Dan Barna.

Președintele USR a mai detaliat și calendarul formării listei de miniștri cu care vrea să se prezinte luni în Parlament. El a spus că primește deja propuneri de nume de miniștri de la membrii Biroului National al USR și că va forma o listă scurtă pe fiecare minister.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here