Claudiu Manda, a avut o reactie aroganta la adresa protestatarului Marian Morosanu la iesirea de la ICCJ

0
76

Claudiu Manda a fost trimis in judecata de DNA in luna aprilie a acestui an. Europarlamentarul PSD este acuzat pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei ori autoritatii ca persoana cu functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, intr-un dosar in care este acuzat ca ar fi intervenit pe langa directorul AJPIS Dolj in favoarea unor asistati social care au incasat ajutor social necuvenit.

„Intervenția inculpatului Manda Iulian-Claudiu ar fi avut drept scop obținerea, în mod necuvenit, pentru sine, pentru partid și pentru primarul comunei Bratovoești, a sprijinului electoral al beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoești, față de care, AJPIS Dolj dispusese anterior recuperarea sumelor obținute în mod nelegal cu titlu de venit minim garantat (VMG) și de a le procura acestora, tot în mod necuvenit, un folos reprezentat de scutirea lor de a mai restitui sumele datorate către AJPIS Dolj.

Aceasta, în condițiile în care anterior, a avut loc un control desfășurat de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Dolj prin care s-a constatat că aproape 50% din persoanele verificate au încasat în mod necuvenit, în diferite perioade de timp, venitul minim garantat (VMG), întrucât nu erau îndeplinite o serie de condiții esențiale cerute de Legea nr. 416/2001 pentru acordarea ajutorului social. Ca urmare, AJPIS Dolj a emis decizii de recuperare de la persoanele menționate în actul de control a sumelor plătite necuvenit cu titlu de VMG, iar concomitent a încunoștințat aceste persoane că trebuie să restituie în cel mai scurt timp sumele respective”, se arată în comunicatul DNA.

Claudiu Manda a fost acostat de protestatar dupa ce a iesit de la ICCJ, unde a avut un nou termen in procesul intentat de DNA.

„Ce faceti daca instanta o sa decida judecarea? O sa-ti dai demisia din Parlamentul European? E mai mare rusinea ca un condamnat sa reprezinte Romania”, i-a spus Marian Morosanu.

„Cred ca mai mare rusinea este mizeria pe care o faceti dvs.”, a replicat nervos Claudiu Manda.

„Cine, voi astia care ati furat?”, a reactionat Marian Morosanu.

„Dumneavoastra!”, a spus rastit Manda, cerand sa fie tratat cu respect.
Apoi,Claudiu Manda a facut semn cu degetul la cap, sugerand ca protestatarul are probleme psihice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here