Claudiu Nasui ne aduce un exemplu despre cum se fura din companiile de stat !

0
270

Ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Claudiu Nasui,ne aduce un exemplu despre cum se fura din companiile de stat . Este un exemplu dar in realitate aceasta situatie se poate regasi in alte companii de stat. Aceste contracte sunt din 1990 si pana acum in favoarea unor oameni sau chiar interese .

„Vă spuneam într-o postare anterioară că, pe măsură ce descoperim jaful din banul contribuabilului, vă voi anunța. Lucrăm pe mai multe fronturi în același timp.
Recent, am trimis corpul de control la compania de stat Iprochim, un institut de cercetare care funcționează din chirii.

Astăzi, am primit raportul. Pe scurt, compania a încheiat un contract păgubos prin care a închiriat 383 mp de teren, pentru 0.1 euro/mp pe lună și 3.000 de mp pentru 0.6 euro/mp pe lună. Asta în condițiile în care se află într-o zonă centrală a Bucureștiului.
Lucru cel mai șocant este că acest contract datează deja de 10 ani de zile. Ați citit bine, 10 ani de zile. Din 2011 când valoarea estimată a chiriilor din zonă era între 4 și 8.5 euro/mp.
Contractul este atât de păgubos, încât prevede și o clauză de reînnoire a închirierii pe încă 10 ani la aceeași chirie, dacă se întrunesc anumite condiții. Evident, chiriașul cere prelungirea pentru încă 10 ani.

Am formulat deja o sesizare penală pentru a opri acest jaf din banii contribuabililor. Un jaf făcut acum 10 ani de zile de cei care ar trebui să vegheze la buna administrare a activelor statului – oamenii de decizie ai statului român.” a scris Claudiu Nasui pe pagina de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here