Cod portocaliu de furtuni in peste jumatate din tara, pana marti dimineata

0
12

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o noua avertizare Cod portocaliu de furtuni, valabila pana marti dimineata in mai mult de jumatate din tara, precum si o atentionare Cod galben de instabilitate atmosferica in 14 judete.

Conform prognozei, in intervalul 22 iunie, ora 10:00 – 23 iunie, ora 10:00, in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, in Moldova si in zona montana a Olteniei si Munteniei, vor fi perioade cu averse torentiale si se vor acumula cantitati de apa de peste 40 l/mp si pe arii restranse 50 – 80 l/mp. De asemenea, se vor semnala intensificari ale vantului, vijelii, descarcari electrice si grindina.

Totodata, pana marti, la ora 10:00, va fi in vigoare o atentionare Cod galben de vreme, iar in Dobrogea, Muntenia si local in Oltenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, grindina si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 20 – 25 l/mp si, pe arii restranse, 40 – 50 l/mp.

In acelasi timp, in intervalul 23 iunie, ora 10:00 – 25 iunie, ora 10:00, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in intreaga tara pe fondul actualizarii Codului galben de vreme rea.

Astfel, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, grindina si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 25 – 30 l/mp si, izolat, 40 – 60 l/mp, indeosebi in nord, centru, nord-est si in zonele de munte.

ANM precizeaza ca, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza avertizarile emise luni.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here