COLABORAREA IPJ-BIROUL INVESTIGATII CRIMINALE CRAIOVA SI DIICOT CRAIOVA IN DOSARUL HAVVA

0
30

Dupa cum am scris in ultimele articole cu privire la cazul lui Geo, administratorul clubului Havva din Craiova, care printr-un lung sir de abuzuri a fost condamanat la 5 ani si 8 luni de inchisoare, in urma declaratiilor unor martori cu identitate protejata si unuia care este un om al strazii.
In aceasta cauza, in care s-a dispus condamnarea inculpatului Teleanca, probele care il incrimineaza sunt marturiile acestor 3 martori , interceptari telefonice care nu au nicio legatura cu presupusul trafic de droguri de care acesta este acuzat si procesul de depistare a 4 tineri in parcarea gariI din Craiova, pe care anchetatorii l-au transformat intr-un flagrant.
Din niciuna din aceste probe, care ii sunt atribuite lui Geo, nu reiese faptul ca el ar fi facut parte din acest grup infractional.

ISTORIA SE REPETA IN ACEST CAZ.
Dupa ce atat instanta de fond cat si instanta de apel, au dispuns condamnarea acestuia in baza declaratiilor si a celorlalte probe, despre care anchetatorii sustin ca se coroboreaza intre ele, din nou ne lovim de aceeasi indiferenta, lipsa de interes cu privire la solutionarea justa a acestei cauze si PROTEJAREA INFRACTORILOR .
Instanta, care se presupune ca este in slujba dreptatii si a cercetarii impartiale, a demontat tot ceea ce duce la infaptuirea unui proces echitabil.
In urma declaratiilor acestor indivizi care sustin ba ca au fost in club, ba ca nu au fost, ba ca au participat la aceste actiuni, ba ca de fapt asa au auzit sau ce este cel mai grav declaratia lui Gaman Denis, care spune ca a fost luat de acasa de catre politisti si pus sa semneze o declaratie a carui continut nu il cunoaste DEOARECE ACESTA ERA BEAT SI DROGAT.

Ori legea, nu iti permite audierea unei persoane care se afla in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor. Cu toate astea, dl FLORIN TOGOE de la BCCO CRAIOVA, a considerat absolut necesar sa il audize pe acesta si sa consemneze declaratia acestuia la rechizitoriul care avea sa il acuze pe Geo.
In urma acestor declaratii, care au fost demontate cu probe atat in instanta de fond cat si la apel, inculpatul a facut plangeri penale pentru marturie mincinoasa impotriva acestor martori, la data de 12.12.2018. La scurt timp dupa inregistrarea plangerilor , un ofiter de politie a mers la PMS Craiova, acolo unde se afla Teleanca, pentru a ii lua o declaratie partii vatamate. Si ce credeti? Aici s-au oprit cercetarile in acest caz. De ce? Pt ca cei care s-au ocupat de anchetarea acestui dosar, au considerat ca daca inculpatul a fost deja condamnat si de catre instanta de apel, marturiile acestea nu fac obiectul unor marturii mincinoase.
Mai exact, dupa ce s-a dispus inceperea urmarii penale in rem pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa , dl cms. sef Busu Florin, nu a considerat utila audierea celor 3 persoane care se faceau vinovate de marturie mincinoasa.

Citeste si :   O scrisoare care ne arata exact unde suntem ... o radiografie a Spitalului Judetean de Urgenta Craiova

Dl cms sef Busu Florin din cadrul IPJ DOLJ- Biroul de Investigatii Criminale, a fost cautat de nenumarate ori de catre avocatul partii vatamate iar acesta a evitat sa comunice personal cu avocatul lui Teleanca, invocand mereu ba ca este ocupat ba ca nu este la serviciu.
Avocatul lui Geo, a facut nenumarate solicitari prin care a cerut ca partea vatamata sa fie chemata la audieri si audierea celor 3, sa se faca in prezenta lui Teleanca si a avocatului sau.
Dar surpriza, la dosar nu s-a efectuat niciun demers cu privirea la stabilirea de fapt a cauzei.
Dupa aproximatinv 1 an si 1 luna, mai exact in ianuarie 2020, Teleanca a primit o solutie de clasare pentru infractiunea de marturie mincinoasa.

Dl cms Busu Florin a trimis , Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova, un referat cu propunere de clasare , deooarece in urma cercetarilor pe care acesta nu le-a facut de fapt,a ajuns la concluzia ca ASPECTELE CU PRIVIRE LA CARE PERSOANA VATAMATA TELEANCA GHEORGHE SUSTINE CA AU FACUT AFIRMATII MINCINOASE NU SUNT FAPTE SAU IMPREJURARI ESENTIALE ALE CAUZEI. Sau mai mult de atat, dl cms Busu sustine ca SIMPLA AFIRMATIE / DECLARATIE A PERSOANEI VATAMATE, CUM CA ACESTE PERSOANE AU COMIS INFRACTIUNEA, NU ESTE DE AJUNS PENTRU A PROBA ACEASTA INFRACTIUNE.
Este evident si aici, faptul ca nici in acest caz nu a fost nimeni interesat in aflarea adevarului.
Prin simpla admitere a faptului ca martorii au facut afirmatii mincinoase, ar duce evident la solutionarea corecta a acestui dosar plin de erori judiciare si plin de abuzuri, care l-au condamnat pe acesta.
Atasat, a primit si ordonanta dispusa de procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova, care considera ca referatul organelor de politie, cu privire la clasarea dosarului, este in concordanta cu probatoriul administrat.

DOAMNA PROCUROR, CARE PROBATORIU ADMINISTRAT, DACA NU EXISTA NIMIC ALTCEVA LA DOSAR,DECAT DECLARATIA PARTII VATAMATE?
Drept urmare, procurorul a dispus si acesta clasarea cauzei, luand in considerare doar referatul politistul care se presupune ca si-a indeplinit atributiunile si preia ca si motivare a clasarii, exact ce a spus dl cms Busu Florin , care la randul sau, a concluzionat, asa cum au facut-o si instantele, ca singurul lucru pe care l-a urmarit Teleanca, pe toata perioada procesuala, a fost deconspirarea martorilor.
Evident , ca prin deconspirarea unuia dintre martorii protejati, care este POPESCU ION si care dintr-o gresala chiar a procurorilor, intr-una din declaratiile lui este consemnat faptul ca acesta are calitatea de inculpatul in dosarul cu nr xxxx/xx/2017. Avocatii au introdus nr acela de dosar, pe portalul justitei si au descoperit, ca Popescu ION este de fapt insusi DENUNTATORUL ADICA DIDU IOAN STEFANITA, cel care el insusi afirma in denuntul din 26.10.2017 ca este in prezent, in PENITENCIARUL CRAIOVA si ca doreste identitate protejata. Profitand de beneficiul reducerii pedepsei la jumatate, prin denuntul facut, acesta a profitat si sa acuze persoane care nu aveau de a face cu traficul de droguri, printre ei aflandu-se si Teleanca.
De aici , ne putem da seama, inca o data faptul ca acest dosar este unul FABRICAT, dar in cel mai defectuos mod cu putinta.

De aici reiese, dorinta acerba a tuturor celor care au contribuit la facerea acestui dosar. Plecand de la dl Togoe Florin de la BCCO care a adus personal unul dintre martori la audieri ,fapt care reiese din insusi spusele martorului care a declarat asta in fata instantelor si care a fost pus sa semneze fara sa stie ce anume, la doamna procuror Augustina Cioplea care a semnat si inaintat rechizitoriul lui Teleanca din care se vede in mod cert modul defectuos in care s-au facut cerecetarile, la domnul judecator Florin Veselin de la Tribunalul Dolj care a inlaturat toate probele care veneau in apararea lui Teleanca si a dispus condamnarea acestuia, la dl fost procuror DIICOT-Craiova actualmente judecator la Curtea de Apel Craiova,dl Adrian Gluga care a preluat condamnarea de pe fondul cauzei fara a cerceta in profunzime motivele de apel intocmite de avocatii partii vatamate si care a inlaturat intr-un mod abuziv si evident toate probele menite sa demonteze tot ceea ce politistul de la BCCO si procurorul de caz au trimis in judecata. Si nu in ultimul rand, toate aceste abuzuri sunt sustinute in continuare de cms sef Busu Florin de la IPJ-Dolj – BIROUL INVESIGATII CRIMINALE si dna procuror Ionescu Elena Georgiana de la Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova, care in opinia dumnealor , fara sa cerceteze starea de fapt, au considerat si hotarat clasarea dosarului pentru marturie mincinoasa care ar duce la solutionarea si indreptatrea erorilor judiciare in cazul acesta.

Citeste si :   Avocatii doljeni care au promovat examenul din sesiunea august 2019 au depus juramantul

Acest POPESCU ION alias DIDU IOAN STEFANITA este unul dintre martorii protejati de acest sistem infect si corupt care dupa ce a denuntat si a acuzat oameni nevinovati prin prisma identitatii protejate , pe care reprezentantii legii i-au acordat-o, el a beneficiat de reducerea pedepsei de la 12 ani de inchisoare la 4 ani si 6 luni. Dar ce sa vedem? Acelasi sistem corupt i-a dat acestuia posibilitatea sustragerii de la executarea pedepsei pt ca acesta in prezent are o condamnare definitiva pentru TRAFIC INTERN SI INTERNATIONAL DE DROGURI. Dar , urmare a lasarii in libertate a acestuia afara nicio masura judiciara, i-a permis acestuia sa se bucure in continuare de libertate. Poate ca o sa ne anunte autoritatile cand vor vrea sa puna in aplicare hotararea executarii pedepsei a acestuia.
Pana atunci, noi vom continua sa dezvaluim pas cu pas cum s-a ajuns la condamanare lui Teleanca, intr-un mod lipsit de etica profesionala, dezinteresul in aflarea adevarului si abuzurile care s-au facut in acest caz.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here