Comisarul general al GNM, Octavian Berceanu, vine să verifice sutele de sesizări ale cetățenilor privind poluarea in Dolj

0
312

Șeful Gărzii Naționale de Mediu (GNM), Octavian Berceanu, va ajunge în cursul zilei la Craiova, unde va merge să vadă groapa de gunoi de la Mofleni, depozitul de cenușă de la Termo Ișalnița și lucrările care se fac pe Balta Craiovița.

Potrivit comisarului general al GNM, toate au făcut obiectul a sute de sesizări din partea craiovenilor, care s-au adresat direct Gărzii Naționale de Mediu, iar vizita de azi vine ca un răspuns la toate aspectele reclamate atât de cetățeni, cât și de presă de-a lungul timpului.

Octavian Berceanu vrea să verifice dacă depozitul ecologic de la Mofleni – care s-a înălțat cu zeci de metri în ultimii 4 ani și care adesea împrăștie un miros de nesuportat – respectă normele de funcționare. La Balta Craiovița cetățenii cer lămuriri cu privire la cenușa folosită pentru stabilizarea solului mlăștinos, tot cenușa făcând subiectul și unei alte serii de reclamatii: depozitul de la Ișalnița de unde, la fiecare bătaie de vânt, cenușa e spulberată și purtată până la 10 km depărtare. Sunt șanse mari ca Octavian Berceanu să surprindă live și arderile de cauciuc, populare pe Str. Râului din Craiova, unde fumul poate fi remarcat zilnic, iar mirosul implicit. Pe agenda comisarului general, după verificările din teren, sunt programate și întâlniri cu șefii comisariatelor GNM din Oltenia și discuții cu prefectul de Dolj, ISU, Jandarmeria, Poliția Locală, IPJ, Garda de Mediu și Agenția de Mediu județene.

Sursa ziaruldecraiova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here