Comuna Bucovăț a fost innobilatä de prezenta Principelui Nicolae al Romaniei .

0
113

Principele Nicolae al Romaniei a fost ieri prezent in comuna Bucovat ,judetul Dolj.
Alteta Sa a inceput vizita la Primaria comunei Bucovat unde impreuna cu Cristian Tuta,edilul comunei Bucovat au plantat doi stejari in memoria Regelui Mihai si a bunului sau prieten, printul Philip.
Proiectul “Codrii de Maine’” al Asociatiei Principele Nicolae al Romaniei a revenit in aceasta primavara. De data aceasta principele Nicolae al Romaniei a ales localitatea Bucovat-Dolj.

Organizatorii evenimentului au respectat toate regulile iar Asociatia Principele Nicolae a pus la dispozitie atat echipamentul necesar cat si apa si o gustare.
Alteta Sa a pus mana la treaba, cot la cot cu restul participantilor, ghidati de spiritul civic si atitudinea proactiva ale acestuia. , Principele Nicolae a stat la discutii cu toti cei prezenti la aceasta actiune ..

„Am intrebat in mai multe locuri si am vrut sa caut un loc care este afectat din motive precum alunecarile de teren si am inteles ca aici este o problema. Am zis ok, sa incercam sa rezolvam.
Da, am fost si ieri sa vad terenul; numai prin implicare poti sa faci ceva si sper sa iasa ceva reusit. Actiunea apartine de mine si de asociatia mea si incerc sa fiu implicat, nu sa le dau altora sa faca ceva. Incerc sa inteleg, sa vad ce probleme sunt. Am venit aici de la 07:20 sa vad daca este totul in ordine.
Pana acum am o impresie foarte buna despre cei de aici. Ma bucur foarte mult de implicarea primarului si de colaborarea cu el, cu Ocolul Silvic, dar si cu celelalte autoritati, care au permis organizarea evenimentului atat de repede. Colaborarea cu ei a fost o experienta placuta si as vrea sa incerc sa revin si in toamna. Deja am discutat cu domnul primar sa facem ceva si mai mare in toamna, vom vedea”, a declarat Principele Nicolae.

„Ma bucur ca au venit atat de multi elevi si tineri, pe mine ma incanta foarte mult. Pentru viitorul nostru trebuie sa dedicam mai mult timp naturii, sa avem grija de natura si stiu cu siguranta ca printul Philip si regele Mihai s-ar fi bucurat de aceasta initiativa. Actiunea asta face parte dintr-un proiect mai mare pe care noi l-am intitutlat eco scoala, scoala verde pe care l-am demarat in 2018. Consideram ca este foarte important sa dezvoltam la elevi acest spirit ecologic”, a mai spus Principele Nicolae.

„N-a fost greu sa-l aducem pe Principe aici, pentru ca este deschis la orice provocare, mai ales la provocari care implica lucruri frumoase si atat de necesare, cum ar fi nevoia de oxigen. Locatia este una frumoasa, Padurea Bucovat fiind vestita.
Am gasit sprijinul Ocolului Silvic din Craiova si al cetatenilor care sunt astazi alaturi de noi. Principele a venit cu draga inima si isi doreste sa continue astfel de actiuni, pentru ca se vede ca a prins drag de Bucovat.
Am facut un tur al localitatii si vazand ca este imprejmuita de stejari, dansul si-a dat seama ca este de lucru la noi.
Pana in toamna cand Principele va reveni cu un alt proiect, vom incerca sa gasim si alte locatii, poate si in zonele de intravilan ale localitatii Bucovat. Ne dorim sa cream perdele de aer curat si sa stabilizam terenul, pentru ca fiind o zona de deal si vale, se intampla des sa apara alunecari de teren”, a declarat Primarul Comunei Bucovat, Cristian Tuta.

Vizita de la Bucovat face parte dintr-un proiect mai amplu derulat de ONG, preocupat de problema defrisarilor. Astfel, Asociatia Principele Nicolae isi propune sa planteze 1.000.000 de puieti de arbori in cele mai afectate zone din Bacau, Braila, Botosani, Buzau, Constanta, Calarasi, Covasna, Dolj, Galati, Iasi, Ilfov, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vrancea, Vaslui, chiar si Bucuresti.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here