Conferinţa tematică ISJ Dolj : Campania națională „Vaccinare și testare pentru învățare!”

0
36

Astăzi, 23 aprilie 2021, începând cu orele 15:00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Dolj a avut loc Conferinţa tematică organizată de ISJ Dolj, în parteneriat cu Universitatea din Craiova, în cadrul Campaniei Naţionale de Informare”VACCINARE ŞI TESTARE PENTRU ÎNVĂŢARE”.

Evenimentul a avut ca scop principal informarea elevilor, cadrelor didactice și a părinților cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ cât și testarea elevilor și a angajaților din sistemul de învățământ, în cazul prezentării unor simptome specifice și a situațiilor în care au fost contacți ai unor cazuri confirmate de infectare.

Activitatea s-a dovedit a fi un dialog constructiv cu secretarul de stat din Ministerul Educației, doamna Maria Ștefania Manea, aplicat pe problemele actuale ale școlii doljene: desfășurarea activităților remediale, bursele și transportul elevilor, planurile-cadru pentru liceu, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea competențelor digitale și a digitalizării educației, analiza necesității de extindere a perioadei de desfășurare a cursurilor în învățământul preuniversitar, importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19, prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și testarea elevilor, reîntoarcerea la școală a tuturor elevilor, susținerea examenelor naționale, în condiții de siguranță și implementarea măsurilor Planului Național de Relansare și Reziliență cu cele cinci direcții de finanțare pentru învățământul preuniversitar.

La eveniment au fost prezenți: domnul Flavius Sirop, subprefect al județului Dolj,
domnul prof. univ. dr. Dorel Berceanu, prorector al Universității din Craiova, doamna director adjunct Manea Iuliana și doamna doctor Cristiana Ciovică, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Dolj, domnul colonel Bogdan Vlăduțoiu, inspector șef al ISU Dolj, reprezentanți ai sindicatelor din învățământ, ai asociațiilor de părinți și de elevi, directori ai unităților de învățământ și inspectori școlari din cadrul ISJ Dolj, în format fizic, iar în mediul online s-au alăturat cca 800 de directori, profesori, părinți, elevi și reprezentanți ai organizațiilor sindicale din fiecare unitate de învățământ.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here