Consiliul Județean Dolj se pregătește să deschidă porțile unei noi destinații culturale: Casa Memorială Amza Pellea.

0
154

Pe parcursul anului 2023, Muzeul Olteniei Craiova, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, a realizat lucrări de renovare a Casei Memoriale „Amza Pellea” din Băilești, locuință construită în anul 1908, care dispune de arhitectură caracteristică începutului de secol XX. În încăperile imobilului au fost amenajate expoziții în memoria actorului Amza Pellea, conținând atât obiecte personale, afișe de filme, cât și o colecție cu arme-recuzită. Totodată va fi expus și premiul obținut de Amza Pellea, la Festivalul Internațional de Film de la Moscova, pentru interpretarea din filmul „Osânda”, medalia „Jubileul promoției de aur a teatrului românesc 1956-2006”.

Evenimentele se vor desfășura pe parcursul a două zile: 6 și 7 aprilie

🎭 Craiova – Teatrul Național „Marin Sorescu“ – „In Memoriam Amza Pellea“, 6 aprilie, ora 19.30
Prezentator: Mircea Rusu
Cei prezenți vor avea parte de o serie de surprize, de prezența pe scenă a unor personalități marcante ale teatrului și filmului românesc, precum Rodica Mandache, Victor Rebengiuc, Oana Pellea, dar și momente muzicale puse în scenă de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Oltenia, maestrul Nicolae Voiculeț, Sergiu Cioiu, Andrei Păunescu.
20:45 – Proiecție pe clădirea Teatrului Național „Marin Sorescu“
📌 Accesul publicului în sala de spectacol se va face în limita locurilor disponibile. Invitațiile se pot ridica de la Casa de bilete a Teatrului Național ”Marin Sorescu”, începând de marți, 2 aprilie.

🏛 Băilești – Inaugurare Casa Memorială „Amza Pellea“ – 7 aprilie, ora 20.00
Proiecție video Casă Memorială – ora 20.15
🎥 Proiecție film Parcul Tineretului din Municipiul Băilești – ora 20.30
„Nea Mărin miliardar” (1979) regizat de Sergiu Nicolaescu după un scenariu scris de Vintilă Corbul, Eugen Burada și Amza Pellea. Rolurile principale sunt interpretate de Amza Pellea (în dublu rol), Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu, Stela Popescu și Colea Răutu.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.