Constructii Erbasu : O nouă lucrare, o nouă provocare!

0
205

Compania Naţională de Investiţii a semnat ieri contractul de reabilitare şi consolidare a Colegiului Naţional „Carol I” cu firma care se va ocupa de proiectarea şi execuţia lucrărilor, respectiv SC Construcţii Erbaşu SA.

Contractul a fost semnat la Prefectura Dolj în prezenţa ministrului Dezvoltării Cseke Attila şi a premierului României, Florin Cîţu.

Potrivit ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, durata derulării lucrărilor este de 30 de luni şi ar trebui să fie gata în 2023.

De altfel, premierul Cîţu a precizat că va veni la Craiova şi în 2023 când clădirea colegiului va fi gata şi va avea o altă înfăţişare. Lucrările vor începe în toamna acestui an, pentru că în următoarele şase luni va avea loc proiectarea. Valoarea contractului este de 97,7 milioane de lei.

„Astăzi, am semnat în calitate de lider al asocierii Constructii Erbasu, Terragaz Construct și SC EURAS SRL contractul privind reabilitarea și consolidarea corpului central al Colegiul Național ”Carol I” Craiova și a Opera Română Craiova din Municipiul Craiova.

Lucrările vor cuprinde:
▪️ reabilitarea și consolidarea corpului central;
▪️ eliminarea riscului seismic structural al clădirilor;
▪️ intervenții la nivelul instalațiilor și finisajelor;
▪️ restaurare elementelor decorative arhitecturale;
▪️ lucrări de conservare și restaurare a picturilor, a treptelor și balustradelor scărilor monumentale din foyerul operei și din holul de onoare al colegiului;
▪️ realizarea unor spații suplimentare pentru depozitarea decorurilor;
▪️ îmbunătățirea acusticii sălii de spectacole și a izolării fonice;
▪️ modernizarea mecanicii de șcenă și a iluminatului tehnologic;
▪️ intervenții pentru introducerea sistemului de ventilare și climatizare a sălii de spectacole.

Durata de realizare este 30 de luni, dintre care 6 luni vor fi dedicate activității de proiectare.”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here