Consultări la Cotroceni s-au incheiat. Klaus Iohannis anuță premierul în scurt timp

0
128
49 / 100

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele pentru desemnarea unui nou candidat pentru funcţia de premier, după ce Parlamentul a respins Guvernul propus de Dacian Cioloş, au început la ora 11.00 și se vor încheia la 13.30. PNL merge la Cotroceni cu Nicolae Ciucă variantă de premier, impusă de altfel de către șeful statului.

13.20 Iohannis încheie consultările cu grupul minorităților naționale

13.15 Kelemen Hunor: Am luat act de propunerea PNL. Nicolae Ciucă e un militar excepțional, a fost în teatrele de război. Pe palier politic, însă, e o problema: în ultimii 50-60 de ani, niciun militar în retrag nu a condus guverne. Din acest punct de vedere, avem o oarecare reținere, dar înțelegem propunerea și dorința PNL de a căuta o soluție rapidă. Suntem deschiși la dialog, aștepătăm să vedem și punctul de vedere el al lui Florin Cîțu. Dacă Klaus Iohannis îl va desemna, probabil că vom discuta și cu el dacă va dori și vom vedea care sunt ptioritățile

13.00 A intrat la consultări delegația AUR

12.30 A intrat la consultări delegația USR

12.02 Cîțu: PNL a propus guvern minoritar cu Nicolae Ciucă premier. Mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor pentru a avea un guvern cât mai rapid. E o propunere făcută de mine în Biroul Politic Național al PNL pentru a debloca această criză politică. Nu este o schimbare bruscă, noi credem că aceasta e soluția pentru a debloca criza, pe care nu PNL a generat-o.

12.00 Iohannis a primit la consultări delegația UDMR: Mai încercăm o dată și îmi doresc tare mult ca de data asta să reușim.

11.32 A intrat la consultari delegația PSD. „V-am invitat din nou la consultări pentru că prima încercare nu a dus la formarea unui guvern. Acum suntem într-o situație mult diferită. Criza pandemică s-a aprofundat, criza politică nu mai e înțeleasă de români. În spatiul public există real dorinta de a găsi o solutie pentru a rezolva această criza, le-a spus Iohannis reprezentanților PSD.

11.13 USR nu votează un guvern minoritar PNL-UDMR, cu premier Ciucă

Dacian Cioloș: Din punctul nostru de vedere, e nevoie de un guvern cu puteri depline, care să aibă o majoritate în Parlament pentru un program de guvernare. Nu putem susține un guvern minoritar câtă vreme există posibilitatea refacerii coaliției. Un guvern minoritar nu e un guvern cu puteri depline, pentru că nu poate trece legi în Parlament.

11.10 „Ciucă? E treaba liberalilor, nu am nici o părere”, a fost reacția liderului PSD, Marcel Ciolacu, întrebat insistent de jurnaliști, înainte de a merge la Cotrocenni, dacă PSD va vota un guvern minoritar condus de Ciucă. „Urgența românilor e să discutăm problema pandemiei. Nu am renunțat la anticipate, dar știam cu toții că nu se pot ține acum, ținând cont de pandemie”, a mai spus Ciolacu.

11.02 Iohannis a început discuțiile cu liberalii. „Suntem iarăși în situația să discutăm formarea unui guvern și ca atare aștept o abordare constructivă, în primul rând de la PNL, dar și de la alte partide responsabile”, a afirmat președintele în debutul discuțiilor.

11.00 Delegația PNL a ajuns la Cotroceni, iar din aceasta face parte și Nicolae Ciucă, el plecând de la sediul PNL alături de Flori Cîțu.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here