Containerele ingropate duc la falimentul Consiliului Judetean DOLJ !

0
211

Containerele ingropate reprezinta in acest moment cea mai mare problema a Consiliului Judetean Dolj cat si a Primariei Craiova pentru ca termenul de finalizare a proiectului a fost prelungit de 3 ori pana acum .

„In cartierele oraşului trebuia să apară 439 de platforme de gunoi, cu 759 de containere.  European Waste Tehnology (EWT), avea autorizaţii de construire pentru 73 de platforme.” pe 7 octombrie 2019.

Primaria Craiova nu a reusit nici pana in acest moment sa ia autorizatiile de construire din diverse motive.

Echipele care au facut „cercetarea” au omis unele aspecte interesante ..

O buna parte din terenurile pe care trebuiau amplasate aceste platforme sunt spatii private sau in litigii..

Unele terenuri nu pot obtine autorizatii pentru ca sunt conducte iar asemenea constructii nu se pot face ..

Investiția are o valoare de 7,5 milioane de euro numai pentru Craiova şi face parte dintr-un proiect cu finanţare europeană „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj“, cu o valoare totală de 53,6 milioane de euro.

Consiliul Judetean Dolj si Primaria Craiova au tras foarte mult de timp . Proiectul trebuia finalizat de o buna perioada dar acestia au reusit sa prelungeasca .

Una dintre licitațiile controversate a fost cea pentru desemnarea firmei care urma să furnizeze cele 759 de containere îngropate și utilajele aferente pentru Craiova. Războiul dintre două firme participante la procedură a determinat Consiliul Județean să anuleze licitația.

La vremea respectivă, CJ Dolj a reluat în septembrie 2016 licitația pe care se chinuise să o atribuie timp de trei ani, care s-a finalizat abia în 2017, câștigătoare fiind declarată firma European Waste Tehnology (EWT).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here