Continua lucrarile de reabilitare termica pentru imbunatatirea eficientei energetice la blocurile turn din Bals

0
113

Marilena Bogheanu, Directorul General al ADR SV Oltenia si Madalin-Ady Teodorescu, Primarul Orasului Bals, au semnat in octombrie 2018 un contract de finantare in cadrul POR 2014-2020, Prioritatea de Investitii 3.1– Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice, si in sectorul locuintelor, Operatiunea A – Cladiri rezidentiale.

Contractul „Cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte M1, M2, M3, strada Nicolae Balcescu, nr. 193, 195, 197 din localitatea Bals, judetul Olt” are o valoare totala de 2.832.973,50 lei din care finantarea nerambursabila este de 1.699.784,11 lei (376.291,53 euro) .

„Continua lucrarile de reabilitare termica pentru imbunatatirea eficientei energetice la blocurile turn din oras.
142 de apartamente apartinand balsenilor vor beneficia astfel de confort termic sporit, atat vara, cat si iarna.” a declarat Madalin-Ady Teodorescu, Primarul Orasului Bals.

Principalele lucrări de intervenție pentru cele 3 blocuri sunt următoarele :

  • lucrari de reabilitare termica a anvelopei:
  • instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile
  • inlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent si incandescent din spatiile comune.
  • repararea elementelor de constructie ale fatadei care prezinta pericol de desprindere si/sau afecteaza functionalitatea blocului;
  • repararea acoperisului tip terasa;
  • demontarea instalatiilor si a echipamentelor montate aparent pe fatadele/terasa blocului, montarea/remontarea acestora dupa efectuarea lucrarilor;
  • refacerea finisajelor in zona lucrarilor de interventie;
  • realizarea lucrarilor de intervenție in scopul realizarii ventilarii naturale a spatiilor ocupate

 

Toți locatarii (peste 170) din cele 126 de apartamente aferente blocurilor care vor fi reabilitate sunt beneficiarii direcți ai acestei investitii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here