Controale de la inspectoratele școlare, în perioada următoare, în vederea respectării regulilor sanitare

0
109

Inspectoratele școlare au primit instrucțiune de la Ministerul Educației să intensifice, în perioada următoare, acțiunile de control în vederea respectării tuturor regulilor de protecție sanitară în școli, împreună cu instituțiile abilitate în acest sens.

De asemenea, ISJ-urile mai sunt însărcinate să sprijine activitatea de testare în școli, cu teste antigen rapide, a elevilor, preșcolarilor, profesorilor și întregului personal școlar, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora, se arată în instrucțiunea oficială a Ministerului Educației, transmisă și pe grupul de presă al instituției, scrie edupedu.ro .

“În vederea unei permanente comunicări pe tema funcționării unităților de învățământ în contextul pandemiei de Covid-19, precum și asigurării unui proces de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, la nivelul Ministerului Educației și a inspectoratelor școlare se instituie următoarele măsuri:

1. Fiecare inspectorat școlar va crea o secțiune dedicată pe site-ul propriu, pe care va publica zilnic lista unităților școlare cu precizarea claselor cu activitatea online, conform modelului:

2. Link-ul către secțiunea dedicată va fi transmis pe email, la adresa functionare.scoli@edu.gov.ro

3. Ministerul Educației va publica aceste linkuri în secțiunea www.edu.ro/functionare_scoli

4. Inspectoratele școlare intensifică acțiunile de control în vederea respectării tuturor regulilor de protecție sanitară în școli, împreună cu instituțiile abilitate în acest sens;

5. Inspectoratele școlare și unitățile de învățământ vor sprijini acțiunile de testare, conform art. 2 alineatul (1) din HCNSU nr. 76/30.09.2021, care prevede testarea cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, pentru elevi și preșcolari, personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here