CONTROALE ÎN TÂRGUL MUNICIPAL CRAIOVA

0
174

În perioada 13 – 17.05.2022, o comisie mixtă constituită la nivelul Instituției Prefectului Dolj a făcut verificări la „Târgul Municipal Craiova”, pentru a controla modul în care sunt aplicate prevederile legale referitoare la comerțul cu produse și servicii din această locație.

📍 Au fost verificate aspecte care vizează respectarea cerințelor cu privire la normele sanitare, sănătatea lucrătorilor, sănătate și securitate la locul de muncă, comercializarea produselor alimentare, comercializarea materialelor lemnoase, normelor în domeniul mărcilor și indicațiilor geografice, respectarea obligației operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice, precum și prevederile legale referitoare la prevenirea și stingerea incendiilor.
📍 S-au identificat neconformități din punct de vedere al normelor sanitare în vigoare, de depozitare, precum și cu privire la punerea în circulație a unor produse.

❗️ Astfel au fost constatate:
– 𝟐 𝐢𝐧𝐟𝐫𝐚𝐜𝐭̗𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐯𝐚̂𝐧𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐟𝐚̆𝐜𝐮𝐭𝐞.
➡️ Au fost aplicate:
-𝟏𝟐 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐳𝐢 𝐢̂𝐧 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐚̆ 𝐝𝐞 𝟔𝟒.𝟖𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢;
– 𝟕 𝐚𝐯𝐞𝐫𝐭𝐢𝐬𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞.
Astfel de acțiuni se vor desfășura periodic!
Comisia mixtă de control a fost alcătuită din reprezentanți ai Instituției Prefectului Dolj, Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Dolj, ai Direcției de Sănătate Publică Dolj, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj, Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj și ai Gărzii Forestiere Dolj.

Biroul de presă
Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here