Controale in unitatile de invatamant din Dolj! Amenzi de peste 150.000 lei

0
216

In perioada 18 – 23.05.2022, comisia mixta formata la nivelul Institutiei Prefectului Dolj, in baza Ordinului nr. 134/04.04.2022, a verificat respectarea prevederilor legale privind interzicerea comercializarii bauturilor alcoolice, a tutunului si a unor produse alimentare, precum si a unor substante susceptibile sa aiba efecte psihoactive de catre agentii economici ce isi desfasoara activitatea in incinta sau in zona vicinala a unitatilor de invatamant preuniversitar din judetul Dolj.

Comisia a fost constituita din reprezentanti ai Institutiei Prefectului Dolj, Inspectoratului Scolar Dolj, Inspectoratului Judetean de Politie Dolj, ai Directiei de Sanatate Publica Dolj, Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Dolj si Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Dolj.
Au fost controlati 5 agenti economici aflati in vecinatatea unitatilor de invatamant preuniversitar din Bailesti, Seaca de Camp, Desa.

In urma neregulilor constatate au fost aplicate:
-Amenzi: 156.800 lei;
-Avertismente: 3;
-Sume de bani confiscate.

De asemenea, in urma controalelor efectuate au fost oprite de la comercializare mai multe produse, iar pentru un agent economic s-a emis ordin de interzicere a activitatii.

Deficiente constatate:
-Depozitare/etichetare necorespunzatoare;
-Deficiente de informare a consumatorilor;
-Produse neconforme;
-Conditii de igiena necorespunzatoare;
-Nerespectare flux.

Astfel de verificari se vor efectua periodic si se vor extinde la nivelul judetului Dolj.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here