Copresedintele USRPLUS, Dan Barna, a anuntat miercuri noapte ca Florin Citu trebuie sa plece din fruntea Guvernului dupa ce l-a remaniat pe Stelian Ion.

0
98

”Florin Citu a aratat in aceasta seara ca nu poate conduce nimic. Cu atat mai putin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hotii nu sunt marca inregistrata a lui Liviu Dragnea.

Iar Florin Citu a aratat ca e mai rau decat Dragnea. Si asta pentru ca insala cu cinism si rea vointa asteptarile unui electorat care a cerut altceva. Florin Citu trebuie sa plece”, a anuntat Barna pe Facebook.

Premierul Florin Citu a anuntat miercuri seara ca l-a revocat pe ministrul Justitiei, Stelian Ion, pentru ca acesta a refuzat sa avizeze proiectul „Anghel Saligny”.

„Nu accept pe nimeni in Guvern care sa santajeze”, a spus premierul.

„Am luat o decizie necesara. Am trimis presedintelui cererea de revocare din functie a lui Stelian Ion. Nu voi accepta in guvern ministri care se opun modernizarii Romaniei. Stelian Ion nu si-a impus proiectele, precum desfiintarea SIIJ Nu permit nimanui sa santajeze poporul roman.

I-am informat pe liderii coalitiei despre revocarea lui Stelian Ion. Am trimis presedintelui Romaniei documentul cu revocarea ministrului Stelian Ion. Imi doresc ca partenerii nostri de la USR PLUS sa nu aleaga iesirea de la guvernare. Va asigur ca aceasta guvernare continua”, a declarat Citu.

Lucian Bode va fi ministrul interimar al Justitiei.

Anterior, remierul Florin Citu a decis sa anuleze sedinta de guvern, programata pentru ora 19.00, ca urmare a faptului ca ministrii USRPLUS nu s-au mai prezentat in sedinta.

Ministrii PNL si UDMR s-au strans in sala de sedinte, insa premieeul Citu i-a anuntat imediat ca sedinta este anulata.

„S-a deschis sedinta, s-a inchis sedinta si va fi programata la o data ulterioara pe care o va stabili premierul”, a declarat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, la Digi 24 .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here