Coronavirus Romania : Peste 150 de de medici si asistente din Romania au coronavirus. Alti 300 sunt in izolare

0
3

Cifre socante anuntate de jurnalistii de la Digi24. In conditiile in care Romania se confrunta deja cu o criza de personal medical, sunt peste 150 de medici si asistente care au coronavirus.

De asemenea, peste 300 de cadre medicale sunt acum in izolare la domiciliu dupa ce au intrat in contact cu pacienti infectati.

Cele mai grave cazuri s-au inregustrat la spitalul Gerota din Bucuresti, unde medicii au fost infestati de fostul politist, pensionar special, si la spitalul din Suceava, unde au fost infectate 72 de cadre medicale.

Cel mai recent caz de infectare in cacul cadrelor medicale s-a inregistrat la Spitalul Floreasca din Capitala.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Un pacient care s-a prezentat la Spitalul Floreasca pentru alta patologie a fost depistat cu noul tip de coronavirus, iar personalul medical care l-a ingrijit se afla in izolare la domiciliu. 7 medici si 23 de asistenti au intrat in izolare.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca, Bogdan Oprita, a declarat marti pentru Agerpres ca a fost facuta o ancheta epidemiologica, pacientul a fost transferat la Spitalul „Victor Babes” si s-a realizat si o dezinfectie.

„Ancheta (n.r. – epidemiologica) am facut-o noi. A facut-o epidemiologul nostru. A fost un caz care nu avea niciun fel de simptom, care nu avea context epidemiologic pentru epidemia cu noul tip de coronavirus si care a venit pentru o alta patologie. S-a ridicat suspiciunea ca persoana respectiva are infectia respectiva. A fost izolat, s-a lucrat testul, a iesit pozitiv. Motiv pentru care pacientul a fost transferat la Spitalul ‘Victor Babes’, iar personalul care l-a ingrijit, desi a purtat echipament de protectie, a opinat pentru izolare la domiciliu. Toti cei care erau in UPU au optat pentru autoizolare la domiciliu. Spatiile au fost dezinfectate”, a afirmat medicul.

Facebook Comments
Citeste si :   Coronavirus : Activitatea UPU a Spitalului din Filiasi a fost suspendata! Un pacient confirmat cu COVID 19 a fost consultat acolo ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here