Coronavirus : Romania se indreapta catre scenariul nr. 3 . 34 de persoane confirmate cu noul coronavirus intr-o singura zi; 95 in total.

0
3

Romania a inregistrat vineri, 13 martie 2020, cele mai multe cazuri de pana acum de persoane contaminate cu noul coronavirus confirmate intr-o singura zi : 34. Bilantul total al celor care au fost depistati cu acest virus ajunge la 95, astfel ca Romania se indreapta catre scenariul nr.3 elaborat de autoritati, acela cand numarul bolnavilor va depasi 100. Sase dintre acesti 95 de pacienti s-au vindecat intre timp.

Ultimele cazuri de infectare cu coronavirus din Romania au fost confirmate vineri seara tarziu. Printre ele, este un copil de 1 an, dar si o femeie de 41 ani din Iasi, care a venit din Dubai in 8 martie si a facut naveta Iasi -Bucuresti, apoi din 9 martie a mers la serviciu in Mures. Primele simptome le-a avut dupa patru zile, in 12 martie.

Persoanele infectate cu noul coronavirus sunt internate in spitale din Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova si Constanta si se afla sub supraveghere medicala permanenta.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Starea generala a pacientilor este considerata buna, cu exceptia unui pacient internat la ATI la Institutul Victor Babes. Starea pacientului este insa una ameliorata fata de momentul internarii.

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a declarat vineri ca se asteapta ca pana saptamana viitoare sa fie multe sute de persoane infectate cu coronavirus. „Va fi o crestere serioasa”, avertizeaza acesta.

Facebook Comments
Citeste si :   Caravana Zilele Filmului Romanesc la Craiova: o seara cu „Mo” si „Parking”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here