Cosmin Corâţu: Am venit cu propunerea să instalăm câteva staţii de încărcare a automobilelor electrice ..

0
34

Consilierii locali PNL Marian Vasile – preşedintele PNL Craiova, Cosmin Corâţu şi Teodor Sas, au sustinut o conferinta de presa la sediul PNL Dolj.

Presedintele PNL Craiova, Marian Vasile si Cosmin Corâţu, Consilier PNL Craiova au discutat despre concesiuonarea terenului în suprafaţă de 1499 mp situat în Craiova, str. Calea Severinului, nr. 115 B.

„În vederea implementării Directivei 2014/94/EU a Parlamentului European şi a Consiliului
din 22 octombrie 2014, privind un transport sustenabil şi eficient şi totodată intenţia de a reduce
dependenţa de petrol şi a diminua în mod semnificativ impactul transportului asupra mediului
înconjurător, prin implementarea utilizării de combustibili alternativi, Guvernul României a
aprobat Hotarârea de Guvern nr. 87/2018 referitoare la Strategia privind Cadrul naţional de
politică pentru dezvoltarea pieţei în ceea ce priveşte combustibilii alternativi în sectorul
transporturilor şi pentru instalarea infrastructurii relevante în România şi înfiinţarea Consiliului
interministerial de coordonare pentru dezvoltarea pieţei pentru combustibili alternativi.” se mentiona in proiectul dezbatut in sedinta Consiliului Local Craiova ..

„Primaria doreste sa concesioneze un teren pe Calea Severinului 1500 mp pentru ca un angajat al primariei a descoperit o directiva europeana. In mod normal cand se ia decizia de a se concesiona un teren al municipalitatii are la baza o cerere.

Cineva face o cerere ca sa il concesioneze, dupa care se ia in calcul la ce valoare se concesioneaza, se face licitatie si toate demersurile necesare. Dar sa vii sa spui ca trebuie sa punem in aplicare o directiva europeana care face referire la combustibil alternativ, intentia este de a face o statie de reincarcare cu combustibil alternativ, gaz natural comprimat, inseamna ca angajatii primariei, chiar am solicitat sa il vad si eu pe angajatul primariei care face exces de zel ca sta in timpul programului sau in timpul liber sa uite pe directivele europene si zice: „Asta trebuie sa o facem la Primaria Craiova”..

Destul de cusut cu ata alba si acest proiect. Directiva Europeana face referire la combustibil alternativ pentru care nu avem nici o masina in Craiova. Acest combustibil este folosit pentru tiruri, masini de mare tonaj. Daca tu ca primar ai viziune si gandesti mai departe nu bagi traficul greu pe Calea Severinului si daca vrei sa faci acest lucru il faci pe centura. Ca sa pui o statie de acest combustibil pe care il folosesc masinile de mare tonaj pe Calea Severinului cand toata lumea vrea sa descongestioneze traficul in aglomerarile urbane inseamna ca nu ai nici o treaba cu condusul primariei.” a declarat Marian Vasile ..

„Am venit cu propunerea să instalăm câteva staţii de încărcare a automobilelor electrice, pentru că, din acest punct de vedere, suntem mult în urmă faţă de celelalte oraşe din ţară, la care vrem să ne raportăm – Timişoara, Oradea, Cluj-Napoca, Braşov –, şi am obţinut acordul de principiu pentru montarea acestor staţii.

Am propus şi am promisiunea directorului RAT că se vor monta suporturi de bibiclete pe autobuzele care circulă către parcuri.

Mai avem un proiect, pe care vrem să îl realizăm împreună cu Poliţia Rutieră: să amplasăm limitatoare de viteză pe străzile din apropierea şcolilor şi grădiniţelor pentru a-i forţa pe vitezomani să încetinească, fiind de părere că siguranţa copiilor şi a pietonilor, în general, este pe primul plan” a declarat Cosmin Corâţu, Consilier PNL Craiova.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here