Cosmin Poteras : Am depus astăzi, cu susținerea colegilor din grupul parlamentar USR PLUS, inițiativa legislativă de modificare a legii ANI.

0
147

O inițiativă legislativă care vizează Agenția Națională de Integritate (ANI) a fost depusă, de senatorul Cosmin Poteraș, de la USR Dolj. Acesta a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Craiova, că în România se face ”schimb de scaune” și că un primar poate ajunge director de spital, spre exemplu, după ce și-a pierdut mandatul din cauza incompatibilității.

„In prezent, aleșii declarați incompatibili au interdicție pentru 3 ani de a exercita funcții publice elective, așa că au descoperit această portiță: nu mai pot fi aleși, dar pot fi numiți.
Inițiativa mea își propune să corecteze această scăpare a legii: persoana declarată incompatibilă sau în conflict de interese să nu mai poată, timp de 3 ani, să exercite o funcție publică de conducere și control, indiferent că e aleasă sau numită.

Pentru 3 ani, trebuie să ia o pauză de la contactul cu banii publici. Persoanele respective pot să lucreze în continuare, la stat sau la privat, dar nu mai pot gestiona fonduri publice.
Proiectul NU încalcă dreptul la muncă.

Constituția îți garantează dreptul să muncești, nu să fii șef la stat pe viață. Interesul public primează, și este dreptul contribuabililor ca banii lor din impozite să fie gestionați de persoane fără probleme de integritate.
Mulțumesc subprefectului de Dolj, Iustin Dumitrescu, pentru contribuția la elaborarea proiectului de lege.” a scris

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here