Cosmin Poteras : Cetățenii să conștientizeze importanța următoarelor alegeri și să participe la vot, pentru că numai așa putem schimba clasa politică.

0
193

Cosmin Poteras a debutat ca angajat in firme de IT din Craiova, inca din perioada studentiei, apoi s-a orientat catre antreprenoriat, intr-un mediu international, dinamic, cu multe provocari.

În paralel a fost implicat în mediul universitar craiovean, ca asistent universitar la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din cadrul Universității din Craiova.
Cosmin Poteras ne-a raspuns la cateva intrebari in urma cu ceva timp ..

Domnule senator acum cateva luni ati decis sa plecati din USR si sa mergeti alaturi de Dacian Ciolos in proiectul REPER. De ce ati ales acest proiect?
Cosmin Poteras : Aș începe prin a menționa că nu am depus niciodată o adeziune la USR. Am devenit membru USR în urma fuziunii dintre PLUS și USR din postura de membru PLUS. După fuziune, din perspectiva mea, lucrurile nu au mers bine deloc în USR. Cunoașteți foarte bine scandalurile din presă. Nu voi face o listă de nemulțumiri însă ele se leagă în principal de devierea de la promisiunile făcute în campanie și de cultura oganizațională defectuasă a partidului. Am considerat că USR așa cum este el astăzi nu este partidul care poate produce schimbarea în bine a României. Am ales REPER pentru că aici pot continua alături de oamenii cu care am început activitatea politică și alături de care mi-am asumat obiective de reformare a României: Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Dacian Cioloș și alți colegi parlamentari, europarlamentari sau foști colegi din PLUS, dezamăgiți la rândul lor de USR.
Cum se vede politica locala in Craiova? Ce parere aveti despre administratia locala craioveana?

Consilierii Locali USR au propus majorarea IMPOZITULUI PE CLĂDIRILE NEREZIDENŢIALE AFLATE ÎN PROPRIETATEA PERSOANELOR FIZICE cu 300%. Din pacate aceasta propunere a trecut.. Cum comentati aceasta propunere?
Cosmin Poteras : Administrația craioveană rămâne în linia cu care ne-a obișnuit de 30 de ani: ineficientă, decuplată de la nevoile reale ale cetâțenilor, incapabilă să dezvolte orașul, concentrată doar pe conservarea puterii.

Ne puteti spune cateva proiecte la care lucrati in actuala sesiune parlamentara?
Cosmin Poteras : Voi face o paranteză înainte să mă refer la propunerea USR. Taxarea în România este destul de ridicată, în special taxarea muncii. Există țări în Europa care au un nivel al taxării chiar mai ridicat decât România. Diferența constă în calitatea serviciilor publice. Eu cred că cetățenii ar accepta mult mai ușor un nivel ridicat de taxare dacă și serviciile publice ar fi pe măsură. Mă refer aici la infrastructură, educație, sănătate, dezvoltare economică, calitatea vieții în general.
Revenind la întrebare, cred că o triplare a unei taxe trebuie neapărat acompaniată de direcționarea acestor sume către servicii/investiții publice concrete în beneficiul plătitorilor acestei taxe astfel încât oamenii să înteleagă exact pentru ce plătesc. Dacă banii se varsă direct în bugetul local fără o destinație clară, nu cred că exagerez dacă mă gânesc că acești bani vin doar să acopere o gaură bugetară care s-ar fi putut acoperi și reducând risipa, iar capitolul risipă administrația craioveană excelează.
Legile Educației anunțate de dl. Câmpeanu vor fi elementul principal de preocupare în această sesiune. Aceste legi sunt un real pericol pentru sistemul de educație din România. Voi depune eforturi în a amenda aceste legi pe măsură ce avansează pe circuitul legislativ.
Alte proiecte se referă la sprijinirea tinerilor instituționalizați în centre DGASPC și care studiază până la vârsta de 26 de ani, unele măsuri privind finanțarea partidelor politice precum și propuneri de modificare a legislației electorale. Prefer să nu detaliez mai mult de atât pentru că fiecare proiect de lege presupune discuții, dezbateri și obținere de sprijin politic iar anunțarea lor în mod public înainte de finalizarea discuțiilor ar putea reduce șansele de a obține sprijinul necesar.

Anul 2024 este un an decisiv pentru Romania. Cum credeti ca va evolua clasa politica pana atunci?
Cosmin Poteras: E greu să anticipez cum va evolua clasa politică în următorii doi ani marcați de mai multe crize suprapuse dar și de patru campanii electorale. Nu mă aștept să manifeste mai multă responsabilitate decât până acum. Ceea ce îmi doresc este ca cetățenii să conștientizeze importanța următoarelor alegeri și să participe la vot, pentru că numai așa putem schimba clasa politică.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here