Cosmin Vasile , președintele CJ Dolj, anunță construirea celui mai mare parc industrial din regiune.

0
205

Guvernul României a identificat terenurile aflate în administrarea Administrației Naționale a Penitenciarelor și urmează a fi trecute în domeniul public al județului Dolj.

„Construim cel mai mare parc industrial din intreaga regiune si suntem cu un pas mai aproape de acest obiectiv. Proiectul hotararii de guvern pentru obtinerea terenului necesar realizarii celui de-al treilea parc industrial din judet este gata si se afla deja in procedura de dezbatere publica .
Preocuparea permanentă a administrației locale și județene din ultimii ani a fost aceea de a dezvolta strategic economia locală.

Împreună cu primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, am căutat soluții și am făcut numeroase demersuri pentru obținerea unui teren potrivit pentru dezvoltarea unei infrastructuri complexe de afaceri. Eforturile noastre au fost ca răspuns la solicitările pe care mari potențiali investitori le-au făcut către administrațiile locale și cea județeană de a le pune la dispoziție suprafețe de teren potrivite nevoilor de expansiune ale companiilor lor.

Ne aflăm acum în linie dreaptă pentru obținerea acestui teren, atât de important pentru Craiova și întreaga regiune. Proiectul ce va ajunge pe masa Guvernului presupune transferul unei suprafețe de peste 180 de hectare de teren din domeniul public al statului și din administrarea Penitenciarului Pelendava în domeniul public al județului Dolj.

Valoare estimată de realizare a acestui proiect se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro, bani care vor fi asigurați atât din fonduri externe nerambursabile, cât și din bugetul propriu al Consiliului Județean Dolj.”, a declarat Cosmin Vasile , președintele CJ Dolj.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here