Craiova a reusit sa intreaca Viena, Praga si Roma. Targul de Paste este desemnat de EBD cel mai frumos târg din Europa.

0
289

Targul de Paste din Craiova este desemnat de European Best Destination cel mai frumos târg din Europa. Craiova a reusit sa intreaca Viena, Praga si Roma..

„Anul acesta, descoperă lumea fantastică Alice în Țara Minunilor în cea mai bună destinație de Paște din Europa! Craiova primăvara înflorește la propriu. Considerată pe vremuri capitala aristocrației de sud a României, Craiova oferă acum cele mai frumoase peisaje cu flori uimitoare în parcurile, grădinile și spațiile sale publice. Pe perioada estice si primavara, multe proiecte de regenerare urbana sunt in derulare in Gradina Botanica, Parcul Nicolae Romanescu, precum si pe principalele bulevarde din Craiova.

In Parcul Romanescu, unul dintre cele mai mari parcuri din Europa, clasat printre cele mai frumoase parcuri orasenesti din Europa, se gasesc sute de mii de lalele frumoase si colorate si diferite alte flori. Proiectat de arhitectul francez Édouard Redont la începutul secolului XX, Parcul Romanescu a fost distins cu medalia de aur la Expoziția Universală de la Paris din 1900. Ocupă o suprafață de aproximativ 100 de hectare și este situat în partea de sud a Craiovei. Reliefuri ample, alei, izvoare, oglinzi de apă, cascade, un castel fermecător, un pod suspendat, hipodromul, velodromul, debarcaderul și grădina zoologică sunt toate închise în abundența frenetică a vegetației. În interiorul Grădinii Zoologice se afișează anul acesta o nouă atracție pentru copii și turiști: Zoofetaria – o prăjitură cu produse de patiserie sub formă de animale, sau înghețată cu imagini cu animale.

Din aprilie până în septembrie, Parcul Romanescu este gazda perfectă pentru concerte, piese de teatru și festivaluri la Teatrul de Vară – cel mai mare showroom în aer liber din Craiova, cu o arhitectură unică și o acustică perfectă.

Un alt loc de referință al Craiovei, cu toate ingredientele necesare pentru o zi relaxantă în natură este Grădina Botanică, care își așteaptă vizitatorii primăvara cu picturi florale uimitoare și sculpturi interesante și misterioase în lemn, răspândite peste tot.

Pentru cei care iubesc să meargă sub lumina lunii, Craiova îi așteaptă cu decorațiuni inedite într-una dintre cele mai frumoase zone ale orașului, care are cea mai mare importanță istorică și religioasă – parcul din jurul Casei Bania și Catedrala Sf. Dumitru, unde zeci de felinare și șiruri de lumini se aprind magic seara.

Călătorii care vin la Craiova își pot petrece timpul și la evenimente precum Târgul de Paște, deja o tradiție în Craiova, organizat în fiecare an în zona centrală, unde pot găsi produse tradiționale de sezon, produse handmade de la producători locali și regionali, ateliere și plimbări cu ponei. pentru copii, un carusel și un tren pentru copii etc. „, noteaza cei de la European Best Destination.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here