Craiova : Granitul din Centrul Istoric, expertizat de instanţă

0
36

Granitul din Centrul Istoric, expertizat de instanţă relateaza Gazeta de Sud . La cinci ani de la inaugurare, Centrul Istoric al Craiovei devine motiv de dispută între primărie şi Ministerul Dezvoltării, for prin intermediul căruia s-au obţinut cele circa 14 milioane de euro – fonduri europene, pentru proiectul „Amenajare şi revitalizare centrul istoric al municipiului Craiova“. Ministerul a constatat neeligibilitatea sumei de 2.875.635,16 lei, lucru contestat de primărie. Procesul este pe rol la Tribunalul Bucureşti, iar instanţa a cerut o expertiză a lucrărilor şi a granitului montat pe străzile din centrul vechi.

Primăria Craiova este în proces cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) pentru proiectul de circa 14 milioane de euro care a presupus revitalizarea Centrului Istoric. Ministerul a considerat că în derularea lucrărilor ar fi existat anumite nereguli. Este vorba de o sumă de 2.875.635,16 lei, pe care a considerat-o neeligibilă. Primăria nu a fost de acord şi a acţionat în instanţă ministerul pentru anularea deciziei emise în decembrie 2019 şi a titlului de creanţă, reprezentat de procesul verbal de constatare a neregulilor.

Traian Băsescu demască Afacerea Granitul – Centrul istoric Craiova

Traian Băsescu demască unul din marile tunuri de la Primăria Craiova acuzând-o pe Olguţa de folosirea de ciment în loc de granitul facturat: „pentru informarea cetăţeanului, trebuie puse pe site facturile care vin la plată, pentru ca cetăţeanul să vadă că la primărie a venit factura pentru un podeţ să fie plătită, dar cetăţeanul vede că podeţul nu este gata, sau uite factura pentru plăcile de granit din zona pietonală, dar cetăţeanul vede că nu sunt plăci de granit, ci sunt plăci de beton, piatră amestecate cu nisip şi se sesizează”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here