Craiova si alte 10 localitati, sub noile restrictii

0
130

Pentru Municipiul Craiova si alte 10 localitati din judetul Dolj se vor aplica noile restrictii anuntate de Guvern, dupa ce au depasit coeficientul de infectare de 4 la mia de locuitori. Rata de infectare în municipiul Craiova este de 4,22 de cazuri  COVID-19 la 1.000 de locuitori.

De asemenea, in alte 12 localitati din judetul Dolj rata de infectare a depasit 3 la mia de locuitori.

În toate aceste localități, începând cu data de 28 martie, se restricționează circulația după ora 20.00, iar magazinele vor fi închise la ora 18.00, de vineri până duminică. Măsura îşi încetează aplicabilitatea când incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5/1.000 de locuitori.

Acolo unde sunt săli de fitness, iar rata este pe 4 cazuri la mia de locuitori, acestea se închid până scade sub 3,5 cazuri la mia de locuitori.

Localitatea Cârcea are o rată de incidență de 8,73 cazuri la mia de locuitori. În această situație, se circulă cu restricții după ora 20.00 pe întreaga durată a săptămânii, începând din data de 28 martie. De asemenea, magazinele vor fi închise la ora 18.00, în fiecare zi.

Pentru a ieşi din casă în intervalul în care circulaţia este restricţionată, trebuie să existe motive întemeiate: deplasări în interes de serviciu, probleme medicale, îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie. Excepţie fac şi deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei.

Reprezentanţii Prefecturii Dolj anunţă că centrele de vaccinare nu se vor închide la 18.00, iar dacă sunt programări, acestea se respectă şi după ora 20.00.

De asemenea, unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Guvernul a aprobat noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

Sursa CraiovaForum

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here