Craiova : Sistemele Real Time Pcr functioneaza la 5% din capacitate! Pana pe 7 aprilie in Dolj au fost testati 476 persoane ..

1
80

Craiova, blocata de algoritmul de testare stabilit de INSP. Sa ai capacitate de testare scazuta e una, dar nici p-aia nu o folosesti la maxim…
„Testati, testati, testati!” e indemnul OMS, de pe la mijlocul lui martie. Coreea de Sud, Germania, Italia, SUA etc au tinut cont de indemn si au inceput sa testeze in masa. Pentru ca adversarul nu trebuie sa fie invinzibil! In Romania, gratie algoritmului, s-a anuntat oficial ca s-au facut vreo 85.000 teste.

Primaria Craiova a cumparat un sistem Real Time PCR acum o luna iar pana pe 7 aprilie au fost testati doar 476 persoane . De mentionat este faptul ca o parte din aceste teste au fost trimise la Bucuresti si Timisoara ..

Primarul Genoiu a explict publicatiei 3minute cum funcționa investiția: „Modul de funcționare al PCR-ului este de a se introduce o casetă ce conține 24 de kit-uri de testare pentru a fi analizate. Fie că sunt 24 de kituri în caseta analizată sau unul singur, aceasta nu mai poate fi refolosită. Neîncărcarea la capacitate a unei astfel de casete și folosirea ei cu un număr de kit-uri mai mic decât maximul posibil duce în mod automat la irosirea celorlalte kituri de testare până la capacitatea maximă de 24. Avem nevoie ca personalul medical să lucreze în siguranță, să fie testat, iar Primăria Craiova a pus la dispoziție un aparat de testare de mare capacitate care nu este folosit așa cum ar fi normal”.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here