Craioveanca Costinela Ungureanu a primit Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal la Gala Premiilor UNITER

0
264

În cadrul Galei Premiilor UNITER 2023 care a avut loc luni, 12 Iunie 2023, la Teatrul Național „Mihai Eminescu din Timișoara, COSTINELA UNGUREANU a câștigat Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal, pentru rolul Elida Wangel, din spectacolul „Femeia Mării” de Henrik Ibsen, în regia lui Andriy Zholdak.

La aceeași categorie au fost nominalizate actrițele:

-Ada Lupu pentru rolul Beatrice Cenci din spectacolul „Antonin Artaud. Familia Cenci”, după Shelley și Stendhal, regia Silviu Purcărete, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi
-Éva Imre pentru rolul Barbarul B din spectacolul „Tinerii Barbari”, inspirat din viața lui Béla Bartók și cea a lui Zoltán Kodály, pe baza unui text de Miklós Vecsei H. și a improvizațiilor ale echipei de creație, regia Attila Vidnyánszky Jr., Teatrul Maghiar de Stat Cluj și Teatrul Cetate din Gyula, Ungaria.

Costinela Ungureanu este din Craiova și a terminat studiile în actorie chiar în Bănie. Actrița a făcut parte din promoția 2011 a Universității din Craiova, Facultatea de Litere, Departamentul de Arte. În 2014 și-a definitivat și studiile de mater, la aceeași instituție.

În stagiunea actuală, Costinela Ungureanu joacă în spectacolele Zăpezile de altădată de Dumitru Solomon, regia Mircea Cornișteanu, Băgău după Ioana Bradea, regia Cristina Giurgea, Avarul de Molière, regia Felix Alexa, câine cu om.câine fără om de Lia Bugnar, Dan Coman, Simona Goşu, Maria Manolescu, Oana Pellea, Radu Tudoran și Radu Afrim, regia Radu Afrim, VIVA LA VULVA! de Marius Aldea, regia Andrea Gavriliu, Gândește-te la Africa de Gordon Dryland, regia Alexandru Boureanu, 1,2,3…BÉBÉ de André Roussin, regia Alexandru Boureanu&Raluca Păun, TOC TOC de Laurent Baffie, regia Alexandru Boureanu&Raluca Păun, Inimă și alte preparate din carne de Dan Coman, regia Radu Afrim, Retroelectro regia Bogdan Georgescu, Gaițele de Alexandru Kirițescu, regia Alexandru Boureanu, Năpasta de I.L.Caragiale, regia Kincses Elemèr.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here