Cristi Danileț, aviz pozitiv : CCR a devenit un actor politic în ultimii ani

0
324

Judecătorul Cristi Danileţ a declarat miercuri că, în ultimii ani, Curtea Constituţională a României a devenit “un actor politic” şi s-a “îndepărtat de la scopul iniţial al Constituţiei”.

“Am făcut o prezentare a activităţii mele profesionale: școli absolvite, posturi ocupate la instanțe, la Minsterul Justiției și la CSM.
Am arătat activitatea mea științifică, constând în publicații in revistele de specialitate, proiecte internaționale, sesiuni de comunicare științifică.
Am arătat câteva aspecte pe care le-aș vedea îmbunătățite în modul de funcționare a CCR: pronunțarea hotărârilor odată cu motivarea, sistematizarea jurisprudenței, explicarea acesteia pe ințelesul oamenilor, motivarea obligatorie a opiniilor minoritare.

Am răspuns la întrebările puse de deputați :
– dreptul UE are prioritate in fața legislației interne, prin voința constituțională exprimată in art. 11, 20 și 147 Constituția României. Judecătorul român este primul judecător european;
– CCR a devenit actor politic prin modul de soluționare a conflictelor juridice de natură constituțională și acest rol ar trebui redus pe cale jurisprudențială;
– pedofilia este o tulburare mintală, judecătorii sancționează doar actele infracționale. Nu am niciun fel de toleranță pentru agresiunile sexuale;
– nu am negociat nimic politic pentru a fi nominalizat. Acum un an am discutat în ICDE posibilitatea susținerii unor candidaturi la CCR din partea societății civile, iar USR a preluat propunerea. Singura discuție cu mine a fost dacă accept propunerea și am fost de acord.
Sper că am convins că îndeplinesc condițiile. Pe 3 mai va fi votul in Plen.

Later edit: AVIZ POZITIV” a scris Judecătorul Cristi Danileţ pe reteaua de socializare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here