Cristian Diaconescu : Este exclusă o alianţă a PMP cu PSD; USR nici măcar nu ne-a contactat de bună ziua

0
134
58 / 100

O alianţă a PMP cu PSD este exclusă, iar USR nu a contactat partidul nici măcar pentru a-i da bună ziua, a declarat preşedintele formaţiunii, Cristian Diaconescu , la o emisiune difuzată duminică la Prima Tv.

„O să vă spun raţiunile pentru care împreună cu cei de la PNL am pus bazele unui dialog în ideea de a ne coordona. Să privim la scena politică. Sunt 2.200 de aleşi locali ai PMP şi cam 50 de primari. Aceşti oameni, există aşteptări ca ei să promoveze o serie de politici publice, investiţii, în zonele în care au fost aleşi. Este clar că atitudinea faţă de cei din aceeaşi familie politică de dreapta reprezintă o întrebare permanentă pe care dânşii o primesc şi întreabă şi ei la centru. PMP încotro? La dreapta şi, în orice caz, nu la stânga. (…) Este exclusă o alianţă cu PSD”, a explicat Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu a afirmat în cazul în care dialogul cu PNL va continua, trebuie discutat despre proiectele pe care PMP le-a depus în Parlament şi care nu au fost dezbătute, amintind printre acestea legea sănătăţii şi cea „anti-clan”, propunerea privind alegerile locale în două tururi de scrutin.

„Este greu să rezişti în afara Parlamentului şi să îţi promovezi şi politicile în acelaşi timp. (…) USR nici măcar nu ne-a contactat să ne dea bună ziua. AUR a trimis o scrisoare la mai multe partide, am discutat cu George Simion, discut cu absolut toată lumea. Am stabilit că ideea poate să fie ceva la care să se lucreze, dar există nişte condiţii, cel puţin din punctul nostru de vedere, preliminare, pe care AUR trebuie să le îndeplinească dacă vrea să aibă dialog cu noi, altfel nu se poate. Orice reprezintă extremism, anti-europenism, politici care merg împotriva sensului, aşa cum vedem noi, legat de combaterea pandemiei, agresivitate fără proiect pozitiv în spate, dacă se renunţă la aceste atitudini ale acestui partid poate exista posibilitatea unui dialog. Deocamdată, însă, un anume filorusism pe care nu l-am văzut contestat cu mare fermitate, un radicalism ieftin într-un moment în care România se află în criză fac imposibilă în acest moment orice cooperare”, a explicat liderul PMP.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here