Dacian Cioloș, despre următorii pași după desemnarea pentru a forma Guvernul

0
154
62 / 100

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat luni seară pe Dacian Cioloș drept candidat la funcția de premier. Nominalizarea a venit la finalul consultărilor de la Cotroceni între șeful statului și reprezentanții partidelor parlamentare. USR e singurul partid care a propus un premier, în persoana lui Dacian Cioloș, președintele partidului.

„Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut azi să formez un nou guvern, după ce echipa USR care a participat la consultări a prezentat un plan coerent de priorități de guvernare și o propunere de prim-ministru. Niciun alt partid nu și-a asumat azi să meargă la Cotroceni cu mandatul de a forma cât mai rapid un guvern cu puteri depline, care să gestioneze pandemia, explozia prețurilor la energie și să implementeze reformele din PNRR.

Am arătat că suntem un partid responsabil și pregătit în fața oricărei provocări. Chiar dacă mulți spun că intrăm într-o capcană, am decis, împreună cu echipa Biroului Național, că dincolo de orice joc politic nu putem lăsa România fără soluție într-o stare de urgență sanitară, energetică și politică. În spitale mor, zilnic, sute de oameni și medicii sunt suprasolicitați, prețul la combustibil a crescut îngrijorător, facturile se umflă, în timp ce vechile partide fug de responsabilitatea conducerii țării și exersează ipocrit îngrijorarea în fața oglinzii și pe ecranele televizoarelor.

Pentru cei care se întreabă de ce din toate partidele din Parlament am fost singurii care și-au asumat guvernarea într-o perioadă de maximă criză, răspunsul este că suntem într-adevăr singurii care au acest curaj, pentru că știm ce înseamnă această criză pentru cetățenii României. Am primit acest mandat de a construi un guvern atunci când niciun alt partid nu a dorit să facă o nominalizare. Celelalte partide par paralizate într-o așteptare cinică. Nu ne temem să ne asumăm, după cum nu ne temem să înfruntăm situația și jocurile politice. Fiecare partid își alege propria atitudine în fața crizei, după cum e liber să abandoneze. Noi nu putem să abandonăm, pentru că abandonul este plătit de către cetățeni.

În consecință și în concordanță cu atitudinea noastră coerentă încă de la momentul alegerilor parlamentare, primul pas este să invităm marți PNL, UDMR și minoritățile naționale la discuții pentru formarea unui nou guvern. Cerem refacerea coaliției în formula ei inițială și așteptăm un gest de reciprocitate din partea foștilor noștri colegi. Sperăm ca în ultimul ceas aceștia să dea dovadă de responsabilitate politică.

Am decis în Biroul Național să trimitem invitații oficiale pentru a ne întâlni chiar începând de mâine cu PNL, UDMR și parlamentarii minorităților pentru a discuta reformarea Coaliției de guvernare.

Am stabilit în Biroul Național în această seară și echipa de negociere cu partidele pentru discuțiile care sper să înceapă mâine: Dan Barna, Cătălin Drulă, Anca Dragu, Vlad Voiculescu, Ionuț Moșteanu.

De asemenea, echipa care lucrează la programul de guvernare este formată din Cristian Ghinea, Oana Țoiu, Claudiu Năsui, Cristina Prună și Dragoș Pîslaru.” a declarat aseara Dacian Ciolos.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here