Dan Motreanu îi cere demisia lui Florin Cîţu: Votul cerut astăzi pentru o alianţă cu PSD este absolut imoral şi neprincipial!

0
102
70 / 100

Europarlamentarul Dan Motreanu este a doua voce importantă din partid care a cerut luni demisia lui Florin Cîţu de la preşedinţia liberalilor, după negocierile cu PSD pentru formarea Guvernului.

Motreanu susţine că Florin Cîţu a câştigat preşedinţia PNL cu un puternic discurs anti-PSD, caracterizat ca „aproape isteric”, iar formarea unei coaliţii de guvernare cu social-democraţii îl face incompatibil cu mandatul obţinut în urma votului de la congres.

”Votul cerut astăzi de Florin Cîțu în Biroul Politic Național pentru un guvern în alianță cu PSD este total nereprezentativ, în special din perspectiva eticii politice, dacă se mai ține cont de asta în România

Niciunde în lumea aceasta NU îți poti încalca atât de repede și într-un mod atât de profund tot ceea ce ai susținut și promis pentru a te alege președinte de partid. Nu este permis! Nu poti castiga Congresul cu un program și un mesaj puternic împotriva PSD, nu îți poți construi cariera politică doar pe acest discurs, expus într-un mod aproape „isteric” în timpul Congresului și apoi, după nici două luni de zile, să propui tot TU să se facă Guvern cu PSD și să duci negocieri nu doar pentru guvern de criză cu măsuri imediate, de criză, ci să ai negocieri pe teme care ne despart ideologic precum fiscalitatea, justiția sau viziuni constituționale.

Este absolut imoral și neprincipial, și chiar dacă pentru moment pare singura soluție pentru un Guvern stabil, ca “lider” politic al PNL nu mai ai nicio autoritate morală, niciun ascendent asupra liberalilor care au votat la Congres, pentru că probabil mulți te-au votat chiar pentru că te-ai prezentat anti-PSD în fața lor, și, din acest motiv, se impune un gest de onoare!”, scrie Dan Motreanu pe pagina sa de Facebook.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here