Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii : Nicio pensie nu va scădea!

0
273

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a anunțat că nicio pensie nu va scădea după recalculare. Acesta a subliniat faptul că eliminarea inechităților ar putea duce la creșterea veniturilor în anumite cazuri.

Șeful Casei de Pensii a subliniat că abia în 2024, românii ar putea primi noile pensii, după reclaculare.

De asemenea, Daniel Baciu a transmis că românii care au pensii de peste 4.000 de lei și cărora anul trecut le-au fost oprite contribuții de sănătate au început deja să își primească banii înapoi, după decizia CCR.

„Nicio pensie nu va scădea, noi asta urmarim prin recalculare sa eliminăm aceste inechități nu să le amplificam, dimpotrivă, pentru că există în momentul de față în plată în plată pensionari care au aceeași perioadă contributivă, aceași vechime în muncă, dar faptul că au ieșit în perioade diferite de timp la pensie, pe acte normative care erau în vigoare la acea dată există cuantumuri diferite în plată. Noi trebuie să oferim acest act normativ ca să fie adoptat, dar de intrat în vigoare probabil că va intra în anul 2024,” a declarat Daniel Baciu, directorul Casei Naționale de Pensii, conform romaniatv.net.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here