Daniel Gheba : Administrația locală trebuie să acorde mai multă atenție privind siguranța copiilor și locuitorilor din Craiova.

0
104

Doi copii au fost raniti in urma unui incident petrecut sambata seara, la un loc de joaca din Parcul Tineretului din Craiova. Copiii au fost raniti dupa ce caruselul in care se aflau impreuna cu mama lor s-a rupt.
Deputatul USRPlus a facut demersuri inainte ca acest incident sa se produca dar fara nici un raspuns din partea autoritatilor .
Pe data de 03/06/2021 a solicitat RAADPFL sa ii puna la dispozitie informatia privind numarul locurilor de joaca din municipiul Craiova care detin autorizatie RSVTI si numarul locurilor de joaca care nu au autorizatie in acest sens.

„Doi copii au fost răniţi în urma unui incident petrecut sâmbătă seara, la un loc de joacă din Parcul Tineretului din Craiova.
Un eveniment nefericit care s-ar fi putut evita dacă RAADPFL ar fi ținut cont de aplicarea si respectare legilor pentru securitatea privind echipamentele și instalațiile montate și utilizate în cadrul spațiilor de joacă.
Pe data de 03/06/2021 am solicitat RAADPFL să îmi pună la dispoziție informația privind numărul locurilor de joacă din municipiul Craiova care dețin autorizație RSVTI și numărul locurilor de joacă care nu au autorizație în acest sens.

Autorizatia pentru RSVTI (Responsabil cu supravegherea si verificarea tehnica a instalatiilor), este obligatorie și reglementată prin ORDIN nr. 98 din 20 februarie 2003
„Cerinţe tehnice de securitate privind echipamentele şi instalaţiile montate şi utilizate în cadrul parcurilor de distracţii şi spaţiilor de joaca”
Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 162 din 13 martie 2003.
Prevederile prescripţiilor tehnice sunt obligatorii pentru toţi cei care distribuie, montează, instalează, repară, întreţin, deţin, exploatează sau verifică echipamente şi instalaţii montate şi utilizate în cadrul parcurilor de distracţii şi spaţiilor de joacă.
Utilizatorii prezentei prescripţii tehnice sunt răspunzători de aplicarea corectă a acesteia.
Până la ora actuală nu am primit niciun răspuns din partea RAADPFL Craiova, care administrează locurile de joacă din municipiu.

Am trecut pe la câteva locuri de joacă, în special la cele aglomerate, precum din Parcul Romanescu și Parcul Tineretului, unde am observat că există foarte multe elemente de joacă care pot pune viața copiilor noștri în pericol.
Administrația locală și doamna primar Lia Olguța Vasilescu, trebuie să acorde mai multă atenție privind siguranța copiilor și locuitorilor din Craiova.
Protecția și verificarea locurilor de joacă prin contracte autorizate, pot preveni astfel de accidente care i-ar face responsabili de vină doar pe cei care administrează astăzi acest oraș.” a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here