Daniel Gheba : Am fost contactat de mai mulți cetățeni și de nutriționiști care lucrează cu pacienți pe baza Nutri-Score, voi iniția toate demersurile legale pentru a stopa acest act abuziv.

0
175

Daniel Gheba intervine intr-o problema grava al valorii nutriționale al alimentelor si a explicat pe reteaua de socialziare ca va initia toate demersurile legale pentru a stopa acest act abuziv.

Nutri-Score este o schemă de etichetare ce cuprinde 5 scale marcate cu diferite culori și litere, de la verde închis la roșu și litere de la A la E.

Aceasta se găsește pe ambalajul din față al produselor și arată informații suplimentare față de eticheta clasică cu valorile nutriționale și ajută consumatorul să observe mai clar și să înțeleagă informațiile despre valoarea nutritivă a produselor.

Verdele închis, respectiv litera A, indică alimentele cu cea mai bună valoare nutrițională, în timp ce roșul, litera E, marchează produsele cu o calitate nutritivă mai redusă. Culorile, dintre acestea, verde deschis, galben, portocaliu, respectiv literele B, C, D arată un conținut cu valoare nutrițională intermediar.

“📄📄Eticheta Nutri-Score reprezintă un sistem de informare al cumpărătorilor ajutând la identificarea valorii nutritive al unui produs alimentar.Ea apare poziționată pe partea frontală a ambalajului. Țin să precizez că acest sistem este funcțional în mai multe state europene precum: Franța, Germania, Austria, Belgia.

👎👎În România, acest sistem de semnalizare al valorii nutriționale al alimentelor nu este obligatoriu, rămânând la latitudinea magazinelor dacă îl afișează sau nu. Într-o manieră total abuzivă, directorul ANPC, Horia Constantinescu, a remis o circulară prin care dorește interzicerea Nutri-Score în toate magazinele din țara noastră sub amenințarea amenzilor dacă cineva nu respectă ordinul.

🤝🤝Având în vedere că am fost contactat de mai mulți cetățeni și de nutriționiști care lucrează cu pacienți pe baza Nutri-Score, voi iniția toate demersurile legale pentru a stopa acest act abuziv.”, a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here