Daniel Gheba : Am solicitat ANPC intensificarea controalelor în piețele agroalimentare care comercializează pepene verde

0
325

Deputatul Daniel Gheba s-a intalnit, sambata, cu zeci de producatori agricoli din judetul Dolj.
Principala problema discutata a fost concurența neloială venită din partea comercianților care pretind că oferă produse agroalimentare românești, inclusiv „pepeni de Dăbuleni” fără a putea demonstra proveniența acestora.

Daniel Gheba a fost azi prezent in pietele din Craiova unde a discutat cu producatorii pepenilor de Dabuleni.
In urma cu cateva zile au fost controale amanuntite din partea institutiilor avand in vedere ca Daniel Gheba a formulat in diverse randuri adrese prin care a explicat problemele producatorilor.

„🍉🍉În urma discuțiilor avute cu producătorii agricoli din Dolj, aceștia și-au manifestat îngrijorarea față de concurența neloială venită din partea comercianților care pretind că oferă produse agroalimentare românești, inclusiv „pepeni de Dăbuleni” fără a putea demonstra proveniența acestora.

📃📃Am solicitat ANPC intensificarea controalelor în piețele agroalimentare care comercializează pepene verde, în vederea verificării certificatelor de producător precum și a provenienței mărfii, scopul fiind acela de a proteja producătorii adevărați dar și de a stopa înșelarea consumatorilor.

📃📃De asemenea, în continuarea discuțiilor cu ANSVSA, am solicitat sprijin instituțional pentru intensificarea controalelor în vederea evitării consumului de produse care prezintă depășiri ale limitelor admise pentru reziduurile de pesticide.

👍👍Astăzi am vizitat piețele agroalimentare din Craiova, unde am constatat faptul că aceste controale au fost demarate de către instituțiile în cauză, cărora li s-a alăturat Direcția Județeană de Agricultură și ANAF.
Acțiuni similare se desfășoară și în alte județe din țară.

🙏🙏Le mulțumesc autorităților pentru promptitudine! Acțiunile lor sprijină atât agricultorii cât și consumatorii, fiind deosebit de necesare, cu atât mai mult cu cât contextul economic este unul dificil pentru ambele părți iar siguranța alimentară este una dintre cele mai importante teme ale zilei”, a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here