Daniel Gheba : Am votat pentru Legea laptelui și a produselor lactate deoarece vine în sprijinul fermierilor români

0
156

După doi ani de dezbateri, parlamentarii au votat proiectul legii laptelui şi produselor lactate. Odată adoptat documentul, comercianții vor trebui să delimiteze clar produsele făcute din lapte 100%, de cele din grăsimi vegetale.

Legea face clar diferenţa dintre produs care are ca ingredient principal laptele, şi unul care are amestec de lapte şi grăsimi. Acest lucru este deja menţionat pe etichete, dar nu şi la raft. Astfel, o plăcintă care conţine grăsime vegetală nu va mai sta în vitrină lângă una cu brânză din lapte 100%.

Iar cumpărătorii vor fi atenționați explicit ce urmează să cumpere.

„Aici avem și brânza, și untul, crema de unt conține produse din lapte mult mai puțin, având un adaos de grăsimi vegetale. Din ulei de palmier sau din alte grăsimi vegetale.”,a declarat Daniel Gheba pentru StirileProTv .

“Înființarea Registrului Laptelui este un document în format electronic, care se va actualiza permanent.
Prin această lege, produsele sub denumirea de lapte și produsele lactate vor putea fi comercializate în baza înregistrării produsului în Registrul Laptelui
Fabricarea și ambalarea produselor pe bază de lapte cu adaos de grăsimi vegetale se procesează separat de lapte și produsele lactate, iar comercializarea produselor cu grăsimi vegetale va fi delimitată de produsele lactate cu atenționarea explicită a cumpărătorului.”, a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here