Daniel Gheba : Asigur producătorii, consumatorii și ANSVSA de tot sprijinul în vederea legiferării unor măsuri eficiente care să apere interesele cetățenilor

0
249

Daniel Gheba a avut o intalnire cu Ioan Oleleu, Vicrepreședinte al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.
Intalnirea dintre cei doi au avut cateva teme de discutie . Una din probleme a fost dotarea laboratoarelor din teritoriu. A doua care a fost si remediata de catre Guvern este suplimentarea a numărului de angajați ANSVSA din vămi.
Daniel Gheba asigura producătorii, consumatorii și ANSVSA de tot sprijinul în vederea legiferării unor măsuri eficiente care să apere interesele cetățenilor și să contribuie activ la creșterea siguranței alimentare în România.

“În continuarea demersurilor legate de monitorizarea și facilitarea măsurilor de remediere a problemelor identificare de Curtea de Conturi în Raportul privind siguranța alimentară, am avut o întâlnire cu domnul Ioan Oleleu, Vicrepreședinte al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Am discutat despre dotarea laboratoarelor pe care instituția le are în teritoriu și analizele care ar trebui efectuate la nivel național și regional, controalele ce se efectuează în mod regulat, conform procedurilor și îmbunătățirea legislației în domeniu.

Produsele non-animale care intră în țară, din afara spațiului comunitar, sunt verificate cu privire la rezidurile novice pentru sănătatea umană în proporție de 20%,prin sondaj. Acolo unde se constată neconformități, se procedează la controale extinse iar producătorul respectiv intră într-un sistem de alertă și monitorizare.

Având în vedere provocările lansate de conflictul din Ucraina, necesitatea unui control riguros dar și degrevarea punctelor vamale unde se formează deja cozi interminabile, salutăm pe această cale și suplimentarea de către Guvern a numărului de angajați ANSVSA din vămi , anunțată în aceeași zi.

Îi mulțumim domnului Oleleu pentru întrevedere și explicațiile oferite. În calitate de deputat și Vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, asigur producătorii, consumatorii și ANSVSA de tot sprijinul în vederea legiferării unor măsuri eficiente care să apere interesele cetățenilor și să contribuie activ la creșterea siguranței alimentare în România.” a scris Danil Gheba pe reteauade socializare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here