Daniel Gheba : Avioane Craiova are acum posibilitatea de relansare doar printr-un proiect de management la standarde perfomante.

0
72

Deputatul USRPlus, Daniel Gheba, a fost în vizită la Avioane Craiova. În 2021, Ministerul Economiei a aplicat conversia creanţelor în acţiuni şi stingerea obligaţiilor fiscale restante, în acest fel fabrica să devină bancabilă și atractivă pentru eventuali investitori.

:Săptămâna aceasta am fost în vizită la Societatea Avioane Craiova SA, o companie emblematică a Olteniei, unde m-am întâlnit cu reprezentanții conducerii executive.
În 2021, Ministerul Economiei a aplicat conversia creanţelor în acţiuni şi stingerea obligaţiilor fiscale restante, în acest fel fabrica să devină bancabilă și atractivă pentru eventuali investitori.
De la începutul anului, acţiunile AVIO se tranzacţionează în creştere cu 2%, pe fondul unui rulaj de 760.487 lei.
În proiectul de hotărâre de Guvern „Se aprobă conversia în acțiuni a creanțelor (asupra – n.r.) Societății Avioane Craiova SA, operator economic din industria națională de apărare la care statul este acționar majoritar, reprezentând obligații fiscale principale în cuantum de 45.481.306 lei, datorate și neachitate (…), cu respectarea dreptului de preferință al acționarilor existenți, în condițiile legii și conform prevederilor actelor constitutive și cu respectarea procedurilor privind ajutorul de stat”.
📌 Anul trecut MAPN și Avioane Craiova SA au semnat un contract pentru modernizarea IAR99 Șoim la standardul Super Șoim, compatibil din punct de vedere al tehnologiei aviatice cu F16, folosit de piloți pentru antrenamente.
📌 Avioane Craiova SA are acum posibilitatea de relansare doar printr-un proiect de management la standarde perfomante.
📌 Media de vârstă a personalului este de 55 ani, factor care dovedește că personalul calificat în rândurile tinerilor se găsește din ce în ce mai greu. Cred că și acest aspect se poate reglementa prin colaborări cu anumite școli profesionale sau calificarea tinerilor la locul de muncă.
În ultimii 30 de ani s-a demonstrat că statul este un slab manager în cazul fabricilor și marilor industrii cauzat de cele mai multe ori de guvernele rotative. În cazul de față, actualul Guvern își dorește un management profesionist și eliminarea sinecurilor din deconcentratele pe care le administrează, iar în cazul schimbării urmatorului Guvern, acesta să continue aceleași standarde și proiecte pe care le dezvoltăm în prezent.
Ministerul Economiei condus de Claudiu Nasui, este în căutare permanentă de oameni profesioniști, cu experiență și cu viziune pentru a conduce industriile statului.
Este necesar să implementăm, să susținem și să monitorizăm atent parteneriate private cu societăți importante în domeniul aeronautic, în principal cu societăți stabile, care pot oferi garanții.
⛔️ Trebuie să evităm privatizări falimentare, precum cele de la ARO sau Electroputere.
Viziunea către o privatizare performantă are ca exemplu companiile: Ford-Craiova, Dacia-Pitești sau Aerostar-Bacău.
✔️ Important este să desființăm sinecuri și mentalități ale politicului din ultimii 30 de ani și să acceptăm proiecte de privatizari reale și performante, cu parteneri puternici și serioși.” a declarat Daniel Gheba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here