Daniel Gheba cere amendarea Coca Cola ! Vicepresedintele ANPC: Cola zero contine zaharuri, nu e zero!

0
149

In Comisia pentru Agricultura din Camere Deputatilor a avut loc o sedinta in urma cu o saptamana . La aceasta sedinta Vicepresedintele ANPC a recunoscut ca, in fata Comisiei ca, Coca Cola zero nu e chiar zero, ci contine zaharuri.
”ANPC nu sustine acest proiect legislativ, prin acest sistem, practic, producatorul Sitemul Nutri-Score reprezinta un sistem de calcul nu foarte usor de realizat si nici de inteles pentru consumatori. Legislatia UE nu permite tarilor sa isi puna propriul sistem de etichetare al alimentelor, ele pot numai sa faca recomandari. In Romania exista doua sistem care duc eroare consumatorul. De exemplu, Coca Cola este zero, Coca Cola este pe verde, desi au zaharuri foarte multe. Introducerea unui sistem de etichetare nutritionala suplimentara afecteaza produsele traditionale”, a declarat vicepresedintele ANPC.

Membrie comisiei au intrebat pentru a doua oara daca Cola zero are zahar, iar raspunsul vicepresedintelui ANPC a fost acelasi: ”da, Cola zero are zahar.”
Daniel Gheba a intervenit si l-a intrebat pe vicepresedintele ANPC de ce nu sunt amendati cei de la Coca Cola pentru o astfel de minciuna.

”De ce nu ii amendati pe cei de la Coca Cola, daca ne dati exemplul acesta”. Este in curs un control, a raspuns vicepresedintele ANPC.”

”De atatia ani este controlul acesta! Coca Cola zero a aparut acum 10 ani, de ce nu-i amendati, veniti la noi si ne spuneti ca Nutri–Scor nu e bun, dar pe Coca Cola o pasuiti. De cati ani sunteti in control, de cati ani este pe piata coca cola zero? Coca Cola zero are zahar’?’, a afirmat deputatul USR, Daniel Gheba.

De asemenea, Daniel Gheba il inreaba pe vicepresedintele ANPC daca e nutritionist ori medic diabetolog, de se pronunta in aceasta situatie.

Domnule vicepresedintele, sunteti nutritionist ori medic diabetolog, ca faceti niste afirmatii nefondate, a mai adaugat Daniel Gheba.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here