Daniel Gheba , deputat USRPlus Dolj : Câinii fără stăpân reprezintă o problemă actuală a orașelor din Romania, mai rar a zonei rurale.

0
60

Deputatul USRPlus Dolj, Daniel Gheba a mers azi la adăpostul canin de la Breasta, județul Dolj. Adăpostul are o capacitate de 512 locuri, dintre care ocupate 203. În perioada ianuarie 2020 – februarie 2021, 1506 de câini fără stăpân au fost adoptați de la adăpostul canin Breasta. Unele adopții au fost intermediate de asociațiile de protecție a animalelor care se implică constant în ajutorarea lor.

„Câinii fără stăpân reprezintă o problemă actuală a orașelor din Romania, mai rar a zonei rurale. Aceștia reprezintă un subiect intens mediatizat de iubitorii de animale nemulțumiți de modul în care autoritățile intervin când îi preiau de pe străzi, dar și de cum sunt îngrijiți în adăposturi.

✔️ Pentru a vedea care sunt condițiile de care beneficiază câinii capturați de pe domeniul public, am mers astăzi la adăpostul canin de la Breasta, județul Dolj, locul unde aceștia găsesc un acoperiș, hrană și tratamente specifice.

🐕‍🦺 Simpla vedere a acestor patrupede are un mare impact emoțional, arată o realitate crudă a acestor animale ale nimănui care parcă imploră să fie luate de acolo si duse într-un loc în care să beneficieze zilnic de dragostea și atenția omului.

✔️ Adăpostul are o capacitate de 512 locuri, dintre care ocupate 203. În perioada ianuarie 2020 – februarie 2021, 1506 de câini fără stăpân au fost adoptați de la adăpostul canin Breasta. Unele adopții au fost intermediate de asociațiile de protecție a animalelor care se implică constant în ajutorarea lor.

✔️ Conducerea instituției spune că o mare provocare este educarea populației în vederea prevenirii abandonului, precum și promovarea adopției câinilor fără stăpân. De asemenea, sterilizarea obligatorie este considerată de către toate părțile interesate ca fiind o soluție pentru controlul populației canine, asociațiile pentru protecția animalelor efectuând deseori campanii de sterilizare gratuită a câinilor cu/fără stăpân.

🐶 Pentru că-mi doresc o căsuță pentru acești blănoși dornici întotdeauna de atenție, mângâiere, dar, mai ales, de joacă, trebuie să știți că îi puteți adopta, gratuit, în fiecare a treia sâmbătă a lunii, între orele 10.00 – 14.00.

🤝 Voi păstra legătura cu conducerea adăpostului pentru a afla continuu ce se întâmplă cu patrupedele aflate acolo și cum sunt îngrijite.
Cu implicare și responsabilitate, câinii din adăposturi pot fi adoptaţi şi, astfel, salvaţi.” a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare..

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here