Daniel Gheba : Dezbateri aprinse astăzi, la Senat, pe marginea unui proiect legislativ de restricționare a exportului de animale vii.

0
70

Daniel Gheba a fost prezent astazi la o dezbatere organizata la Senat alături de crescători din toată țara.
Deputatul a sustinut problemele cu care se confrunta acestia cat si situatia agriculturii romanesti.

“Sectorul zootehnic este în declin la noi cu o singură excepție: creșterea ovinelor. România este unul dintre marii exportatori de animale vii la nivel mondial, în special către țări non UE, în care drepturile animalelor nu sunt o prioritate (Orientul Mijlociu și Africa de Nord). Interzicerea acestui tip de comerț însă ar dezechilibra balanța comercială la nivel național, impactul economic al măsurii fiind drastic atât pentru bugetul de stat cât și pentru crescători.

Am fost astăzi prezent la dezbatere, alături de crescători din toată țara. Au dovedit unitate și au argumente solide în apărarea meseriei lor și a viitorului agriculturii din România care reușește să depășească nivelul subzistenței. Inițiatorii, susținuți de ONG-urile axate pe protecția animalelor, au spus că iubesc animalele, sunt convins de acest aspect, dar oare se gândesc ei și la dezechilibrele comerciale care pot genera neajunsuri pentru oameni?

Animalele nu trebuie chinuite, dar nici agricultorii nu trebuie să subziste la limita sărăciei. Abatoare nu avem, alte piețe de desfacere nu avem. Avem însă legi, de la un regulament european la norme naționale de protecție a animalelor până la destinație, indiferent care este aceasta. Iar ANSVSA ar trebui să vegheze la respectarea lor de către transportatori și intermediari.”, a transmis Daniel Gheba, într-o postare pe pagina de Facebook.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here