Daniel Gheba : Donează sânge, salvează o viață

0
155

România încă se confruntă cu o criză de sânge din cauza lipsei de donatori, ignorând faptul că, în orice clipă, fiecare dintre noi am putea deveni pacienţi sau aparţinătorii unui pacient. În fiecare zi, la nivel naţional este nevoie de minim 1.000 litri de sânge, iar 450 ml de sânge donat ar putea salva trei vieți.

Deputatul USR Plus, Daniel Gheba, a mers azi sa doneze sange . Daniel Gheba este foarte activ chiar daca este vacanta parlamentara iar multi dintre deputati si senatori sunt in concediu.

Daniel Gheba a mers azi la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Craiova unde a donat sange.

„Persoanele care donează periodic sânge au dreptul să efectueze un examen radiologic și unul biologic gratuit, în fiecare an. În unele cazuri, un examen cardiologic este necesar pentru depistarea unor posibile afecțiuni care ar putea duce la interzicerea unor viitoare donări de sânge.
Donatorii au dreptul să primească rezultatele testelor înscrise în buletinul de analiză a sângelui.
Cei care donează sânge periodic primesc şi un tratament substitutiv cu fier, gratuit, dacă se depistează un deficit de fier sau un sindrom anemic datorat donărilor repetate. Acest lucru este recomandat de către medicul de colectare.
În ceea ce privește sănătatea celui care donează, sângele este împrospătat, imunitatea organismului crește, riscul de paralizie și accident vascular se reduc cu 30%. În plus, în urma donarii de sânge, rezistența organismului la șocuri creste, în acest fel, dacă vei suferi un accident, reacția organismului îi va ajuta pe medici, acesta fiind deja obișnuit cu pierderea de sânge si înlocuirea lui.
Pe lângă toate acestea, donatorii de sânge au dreptul să primească, la cerere, pentru fiecare donare și alte beneficii, precum:
– 7 tichete de masă;
– zi liberă de la locul de muncă sau o zi scutire de frecvență pentru elevi, studenți și militari, în ziua donării;
– Decontarea cheltuielilor de transport pentru cei care au domiciliul sau reședința în altă localitate decât cea în care își are sediul instituția la care se face donarea de sânge;
– Reducere de 50% la abonamentul pentru transportul în comun, dacă donarea se face la instituția de profil din localitatea de domiciliu sau din cea în care donatorul este angajat.
După donare, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului crește, iar riscurile de paralizie și de accident vascular se reduc cu circa 30%.
Inimile pot bate în continuare pentru unii oameni bolnavi, dacă vom merge să donăm sânge. Acesta va fi folosit pentru pacienții cu arsuri grave sau care sunt supuși unor operații complexe, pentru bolnavii de leucemie și pentru victimele accidentelor rutiere.
Cu tichetele de masă primite am cumpărat fructe pe care le-am donat căminului de persoane vârstnice din strada Tabaci.
România încă se confruntă cu o criză de sânge din cauza lipsei de donatori, ignorând faptul că, în orice clipă, fiecare dintre noi am putea deveni pacienţi sau aparţinătorii unui pacient. În fiecare zi, la nivel naţional este nevoie de minim 1.000 litri de sânge, iar 450 ml de sânge donat ar putea salva trei vieți.” a scris Daniel Gheba pe pagina de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here