Daniel Gheba incurajeaza doljenii să cumpere pepeni verzi sau galbeni de Dăbuleni si sugereaza administratiilor locale crearea pietelor sezoniere

0
243

Daniel Gheba a revenit in Dabuleni, la invitația fermierilor locali care se confrunta cu o serie de probleme.
Lipsa asocierii fermierilor in cooperative,samasarii care cumpără ieftin și vând chiar și la un preț dublu,lipsa accesării fondurilor pentru instalații și panouri solare si lipsa piețelor sezoniere prin care aceștia ar putea comercializa direct pepenii verzi și galbeni.
Daniel Gheba incurajeaza doljenii să cumpere pepeni verzi( lubenițe ) sau pepeni galbeni de Dăbuleni, care sunt foarte gustoși, respectând standardele europene.

„🍉🍉Din nou în Dăbuleni, patria lubenițelor!!!🍉🍉
🙌Am revenit cu inima deschisă, în Dăbuleni, la invitația fermierilor locali. Alături de domnul, Emilian Bănică, președintele cooperativei “ Patria Lubenițelor”, am analizat problemele și obstacolele cu care se confruntă fermierii.
❗❗O problemă acută o reprezintă slaba asociere a fermierilor în cooperative, care conduce la neajunsuri de ordin logistic, dar și economic, prin lipsa pătrunderii în hipermarketuri, în principal.
❗❗Domnul Emilian Bănică, este nemulțumit de lipsa de implicare în cooperative a colegilor săi. Cooperativa este singura cale de-a face față concurenței din afara granițelor țării, dar și a samsarilor piețelor care cumpără ieftin și vând chiar și la un preț dublu.

❗❗Domnul Viorel Dinu, mi-a transmis că prețul de vânzare al pepenelui verde este de 1.80 lei/kg, iar cel al pepenelui galben de 4 lei/kg, samsarii profitând și dublând prețul produselor pentru consumatori.
❗❗O altă problemă semnalată de fermieri o reprezintă lipsa piețelor sezoniere prin care aceștia ar putea comercializa direct pepenii verzi și galbeni. De aceea, fac un apel către primarii de municipii din România să legifereze în Consiliile Locale aceste aspecte care se regăsesc în statele europene de câțiva ani.
❗❗ Fermierii se mai confruntă și cu prețurile mari la input-uri, dar și cu lipsa accesării fondurilor pentru instalații și panouri solare.

👍👍 Încurajez consumatorii să cumpere pepeni verzi( lubenițe ) sau pepeni galbeni de Dăbuleni, care sunt foarte gustoși, respectând standardele europene. Un pepene verde proaspăt poate fi recunoscut după codița verde, iar atunci când este ruptă din ea trebuie să curgă o sevă maroniu închisă.”, a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here