Daniel Gheba : Legea decarbonizării – închiderea minelor și a termocentralelor a fost adoptata

0
139

Deputații au adoptat marți un proiect de lege prin care au aprobat OUG 108/2022 privind decarbonizarea sectorului energetic românesc. Legea, adoptată deja și de Senat, merge la președintele Klaus Iohannis pentru a fi promulgată.

Prin proiectul adoptat marți de deputați, cu 55 de voturi “pentru”, 44 de voturi contra și 37 abțineri, se reglementează închiderea și conservarea grupurilor energetice pe bază de lignit și huilă, închiderea carierelor de lignit și minelor de huilă precum și măsuri de sprijin pentru închiderea și conservarea capacităților de producere a energiei electrice pe bază de lignit și huilă.

De asemenea, se instituie măsuri pentru atenuarea consecințelor sociale ale închiderii și conservării capacităților de producere a energiei electrice pe bază de lignit și huilă și a carierelor și minelor aferente, stabilirea surselor de finanțare a măsurilor de ajutor de stat, precum și a măsurilor pentru coordonarea și implementarea procesului de decarbonizare.

USR a avut o serie de amendamente propuse dar din pacate acestea nu au fost adoptate in lege.

“🆘🆘 Legea decarbonizării – închiderea minelor și a termocentralelor🆘🆘
👎👎Coaliția PSD-PNL-UDMR a adoptat astăzi, în Camera Deputaților, Legea de aprobare a ordonanței de decarbonizare a sistemului energetic românesc. Minele și termocentralele vor fi închise fără a pune ceva în loc. În mod logic, acestea pot fi închise doar după ce în sistem ar fi trebuit introduse noi capacități de producție.
📃📃România produce cu ajutorul apei și a cărbunelui o parte importantă din energia sa. Există posibilitatea ca cel puțin două mini hidrocentrale să poată fi funcționale, pe Valea Sadului sau la Cârțișoara, dar PSD și PNL nu vor să întreprindă nimic. Cele 2 partide vor doar îngroparea sistemului energetic românesc.”, a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here