Daniel Gheba, mesaj de Ziua Culturii Naționale : Mulțumesc, Eminescu!

0
82

Ziua Culturii Naţionale este marcată în fiecare an, începând din 2011, la 15 ianuarie, data aleasă fiind aceea a naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889).

La 16 noiembrie 2010, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit Ziua Culturii Naţionale, actul normativ întrunind 175 de voturi favorabile, unul împotrivă şi două abţineri.

“La mijlocul secolului al XIX-lea, sub soarele binecuvântat al Bucovinei, se năștea Mihai Eminescu, poetul nostru național fără pereche și fără egal, simbol al determinismului românesc. Deși, a avut o viață scurtă, el a îmbogățit patrimoniul literar și cultural cu opere a căror valoare este certificată de vremurile noastre.
Prin poeziile sale, prin proza sa, dar și prin publicistica sa, Eminescu este cu adevărat Luceafărul nostru ca națiune. Singurul regret este acela că prezentul este o copie palidă, populat cu epigoni, de care Eminescu se delimita și pe care îi ridiculiza.
Pentru toate operele și pentru spiritul său, nu pot decât să spun: Mulțumesc, Eminescu!”,a declarat Daniel Gheba.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here